Försäsongen är igång: ”Vi kommer successivt spetsa till det”

Den första träningsmatchen mot Dalkurd slutade med vinst, i morgon gästas vi av AFC Eskilstuna. Thomas Gabrielsson, huvudtränare i VSK Fotboll pratar om försäsongen hittills.  

Inför matchen mot Dalkurd berättade Joacim Gunnarsson om tränarnas mål; att ”alla pusselbitar skulle falla på plats”. Matchen blev en bra start på VSK:s försäsong och slutade 2-0 med Filip Tronët som matchens målkung.

Joacim Gunnarsson till vänster i bild, Thomas Gabrielsson i mitten.

Föll bitarna på plats?
– Jag tycker vi gjorde det bra, vi ville jobba på våra principer. Vi fick en bra känsla av första matchen, ingenting är såklart perfekt men det är också i början av säsongen, säger Thomas Gabrielsson. 

På Dalkurds planhalva ställde de upp med ett provspelstätt lag. Men det var ingenting som tränarstaben tog hänsyn till i upplägget inför matchen.
– Vi hade inget fokus på motståndarlaget innan eller under den matchen, säger Thomas och fortsätter:
– De kunde ha kommit med vilka spelare som helst men vi fokuserade på vårt spel.


Inför morgondagens andra träningsmatch av sju innan seriepremiären är det fortsatt fokus på de grundläggande delarna i A-lagets spel. Thomas menar att grunden är viktigast men att de successivt kommer lägga till andra delar under försäsongen.
– Vi jobbar på grunden och kommer successivt spetsa till det, allt för att utveckla vårt spel, säger han.


I skrivande stund är truppen inte klar för träningsmatchen, men Thomas berättar ungefärligt vad som kommer hända mot AFC Eskilstuna imorgon. Liknande strategi som mot Dalkurd.
– Vi vill ge spelarna speltid och kommer i alla fall använda samma stil som i förra matchen med rotationer.Se matchen du också!
VSK Fotboll – AFC Eskilstuna
När? 31 januari, 18:00
Plats: Solid Park Arena, Västerås

Text: Ida Björnström
Bild: Lars Stegnell