Försäljningschefen ”VSK Fotboll är på riktigt”

Han är VSK Fotbolls nya försäljningschef. Sasha Besirov har en ny titel och ett nytt uppdrag. ”Intresset från näringslivet i Västerås är stort. Det är väldigt många företag som vill vara med på den resan som vi precis har påbörjat.”

Försäljningschef Sasha Besirov

Han har varit engagerad i klubben på olika sätt sedan 2017 men blev för första gången anställd i VSK i juni 2023. Sasha Besirov har ett starkt engagemang i klubben och har jobbat ideellt i många år. Nu får han för första gången använda sin 25-åriga kompetens inom sälj och säljorganisation.

Hur har tiden som anställd i Grönvitt varit?

– Det har varit roligt. Vi började med att lägga ett par månaders arbete för att genomlysa vilka vi är och vilka styrkor vi har som klubb. Att hitta vår egen identitet som tilltalar näringslivet i Västerås. Den här klubben rymmer så många fantastiska människor och vi har så mycket att vara stolta över. Det är inte svårt att hitta saker man vill berätta om när vi är ute och träffar våra partners.

Blir det stora förändringar nu när du byter titel?

– Nej, egentligen inte. Jag har haft ett stort ansvar för försäljningen sedan jag började i juni 2023. Skillnaden nu är att vi ska bygga upp en större säljorganisation. VSK Fotboll vill ha en vass säljgrupp, en arbetsgrupp som man älskar att jobba i och där vi utvecklas och inspireras av varandra. Vi vill möta våra partners förväntningar och vara en uppskattad del av klubbens organisation. Målet är kunna generera större intäkter och uppfylla klubbens mål och visioner.

Har intresset förändrats sen VSK avancerade till Allsvenskan?

– Herrarnas framgångar och avancemanget har skapat ett enormt intresse. När vi träffar våra partners finns det ett stort intresse för det. Vi har blivit nerringda av företag som vill samarbeta med oss och har många nya partners. Vi har knappt hunnit med det traditionella säljarbetet. Näringslivet i Västerås har verkligen fått upp ögonen för VSK Fotboll. Vi är väldig tacksamma över förutsättningarna och ska ta vara på det förtroende vi byggt upp.

– Vi vill visa upp hela vår verksamhet med damlag, ungdomslag, pojk- och flickakademi och socialt engagemang. Vi är en klubb som engagerar och berör på många fronter. Det är stort att vi tagit oss till Allsvenskan, men vi söker inte bara partners för vårt herrlag. För oss är det viktigt att våra partners förstår att de investerar i en hel förening och att VSK Fotboll är på riktigt.  

Hur förändras marknadsarbetet i Allsvenskan?

– Utöver att det är ett större intresse handlar mycket om att skapa en bättre matchupplevelse och möjligheter till nätverkande för våra partners. Vi vill att de ska känna att de är i goda händer och vi gör allt för att de ska få ut så mycket som möjligt av ett samarbete med VSK Fotboll.

Vad är nytt i ert erbjudande till era partners?

– Först och främst försöker vi att våra mer långsiktiga. Klubben har en treårsplan och vi vill hitta partners som kan vara med hela vägen och utvecklas tillsammans med VSK Fotboll. Dessutom har vi ett nytt starkt partnernätverk med ungefär 30 evenemangsträffar under året. Det här är något som varit efterfrågat och som kommer ge våra partners ett stort mervärde.

– VSK Fotboll rivstartar med en partnerkickoff på Rocklunda den 26 mars! Vi tänker att vi redan där ska visa våra partners att VSK Fotboll är en klubb att räkna med.

Är du intresserad av att bli partner, kontakta Sasha Besirov

marknad@vskfotboll.nu – 070- 887 76 00