Formtoppat Dalkurd vill ta taktpinnen på Gavlevallen

I kväll möter VSK ett Dalkurd som fick en tuff start på säsongen men som har gjort en rejäl uppryckning de senaste fem matcherna, där det blivit fyra segrar och en oavgjord.

Det tidigare Borlängelaget Dalkurd, som nu håller till i Uppsala och Gävle, har fått upp ångan i Superettan. Dalkurd kommer till mötet med VSK på Gavlevallen med en bortaseger i ryggen. Laget slog Frej med 3-1 efter att ha haft ledningen med 3-0. En formtopp lagom till VSK-matchen, den sista innan speluppehållet.  


Fem raka matcher utan förlust. Hur känns det?
– Ja, du. För en och en halv månad sen så kämpade vi i nedre delen av tabellen. Vi hade väl önskat fler poäng inledningsvis, men vi är nya i tränarstaben med många nya spelare och vi har helt enkelt behövt ett antal matcher för att spela ihop oss. Det är små marginaler i matcherna och det studsade emot oss i början av serien. Nu har vi fått med oss poängen i takt med att vi har blivit mer samspelta så det känns bra, säger Paul Olausson, tränare i Dalkurd. 

Senast lagen möttes i seriespel var 2015 i Division 1 Norra. Då vann Dalkurd med 4-0. Det är inte ett resultat Paul Olausson verkar förvänta sig ikväll. 

– Det är två lag som har haft god tid att förbereda sig inför matchen och det ska bli spännande att se vilken plan VSK kommer med. Vi känner stor respekt för VSK, laget har många spelare med kvalitet men vi har en tilltror till vårt eget spel och vet hur vi ska hantera Safari, Tronêt och Simon (Johansson) som är starka i kontringsspelet.  

Vilken matchbild tror du på?
– Det återstår att se, men vi är på hemmaplan och vill försöka hålla i taktpinnen. Vi har som ambition att försöka vinna matchen.

Hur ser skadeläget ut?
– Vi har precis som många lag en hel del skavanker och ska göra en hel del sena tester.  Det avgör vilka som är tillgängliga. 

Snart öppnar sommarfönstret. Kommer ni att förstärka laget eller jobba med samma trupp?
– Den frågan får du ställa till vår sportchef Adil (Kizil), jag förhåller mig till de spelare jag har till förfogande.