Förlust borta mot Rynninge IK – ”Måste eliminera såna saker”

Trots ett stort spelövertag i den andra halvleken lyckades inte VSK hämta upp underläget och förlorade till slut bortamatchen mot Rynninge IK med 3-1. – Vi måste eliminera såna saker framöver, säger lagkapten Ilir Berisha om 2-0-målet.

Likt hemmamatchen mot Umeå FC började VSK aningen svagare än motståndaren inledningsvis. Olikt matchen mot Umeå FC var att motståndaren utnyttjade den fördelen. 1-0 kom på straff genom Emil Berger i den 36:e minuten och bara tre minuter senare kom också 2-0, återigen av Emil Berger.

– Deras sätt var att skicka långt och försöka skapa fasta situationer, det är de bra på och det var likadant i första mötet. Första målet är på straff och vi blir lite ivriga, sen kommer 2-0 för lätt. Vi borde vara vassare och få bort bollen, vi måste eliminera såna saker framöver.

Till den andra halvleken var det tydligt att VSK snackat ihop sig ordentligt, samtidigt som Rynninge IK backade hem en aning för att säkra ledningen.

– Vi tryckte upp och försökte skapa mer, komma runt på kanterna och stundtals lyckades vi. De backade hem och gick på kontringar och ju längre tiden gick spelade vi mer rakare men det räckte inte hela vägen.

Efter stort spelövertag kom till slut en reducering för VSK. Filip Tronêt sköt in sitt fjärde mål på tre matcher med ett skott utanför straffområdet. Efter reduceringen fortsatte VSK trycka på och man flyttade upp spelet än mer.

Men det blev inga för Grönvita mål. Istället , på tilläggstid, kunde Martin Springfeldt sätta 3-1 på en kontring när han kom helt fri mot Anton Fagerström.

– Jag har sagt det tidigare, vi har inte råd att titta bakåt vad som hänt, vi har nio matcher kvar och ska ta oss ur den här situationen. Vi vet att vi är ett bra lag och vi har kommit tillbaka starkare efter andra förluster, det är bara att kriga på och ta med de saker vi gjorde bra idag och glömma de saker vi gjorde mindre bra.


Rynninge IK – VSK Fotboll 3-1 (2-0)
36’ 1-0 – Emil Berger (Straff)
39’ 2-0 – Emil Berger
78’ 2-1 – Filip Tronêt
90´+ 3-1 – Martin Springfeldt

Varningar
Rynninge IK: Konrad Gustafsson
VSK Fotboll: Mathias Benker, Rinor Nushi, Karwan Safari

VSK Fotbolls lag mot Rynninge IK:
Målvakt: Anton Fagerström

Backar: Mathias Benker, Ilir Berisha (K), Stefan Batan, Dennis Persson

Mittfältare: Simon Johansson (63), Carlos Gaete Moggia (51), Jonas Hellgren

Forwards: Filip Tronêt, Karwan Safari, Emir Smajic (73)

Bänken:
Daniel Svensson (MV), Robin Blommé, Boris Ljevar (51), Yonathan Getachew, Koyar Salimi, Rinor Nushi (63), Douglas Karlberg (73)

Dan Kiwii Persson