Förlust borta mot Dalkurd

Karwan Safari

VSK var nära att hämta upp ett tremålsunderläge under lördagens match. Uppsalalaget lyckades dock hålla i ledningen och vann tillslut på Studenternas med uddamålet, 3−2.

Hemmalaget tog ledningen via Liridon Seljmani i matchens 12:e spelminut. Anfallaren gjorde mål efter att Malkolm Moenza skickat in ett inlägg från vänsterkanten. Seljmani mötte bollen med pannan mellan VSK-backarna Sean Sabetkar och Calle Svensson och fick bollen i nät bakom Daniel Svensson i gästernas påse.

Grönvitt hade tätt inpå Dalkurds 1-0 en dubbelchans att kvittera. Simon Johansson sköt ett skott från straffområdeslinjen som tvingade hemmakeepern till en fin parad. Målvakten släppte dock en retur som Karwan Safari skickade i ribban. Safari skulle dock ett ännu bättre läge att utjämna matchen innan halvleken var över. Forwarden fixade på egen hand en straffspark och stegade upp vid straffpunkten. Safari fick dock se bollen träffa virket för andra gången i matchen.

VSK startade den andra halvleken bra, men det var hemmalaget som gjorde nästa mål. Suleman Zurmati serverade en djupledslöpande Patriot Sejdiu som rullade in 2−0 bakom en chanslös Daniel Svensson. Målet var Sejdius tredje mål på de fyra senaste matcherna. Hemmalaget skulle även göra nästa mål. Inhoppande Henry Offia fick en fin boll i djupled med hela VSK:s planhalva framför sig att löpa på. Nigerianen tog med sig bollen och i höjd med straffområdet hittade han 1−0-skytten Selmani med en sidledspassning mot den vänstra stolpen. Selmani gjorde inget misstag och sköt in sitt andra mål för matchen till 3−0 Dalkurd i den 72:a minuten.

VSK ryckte sedan upp. Reduceringen kom efter att Jonas Hellgren brutit en passning mitt på offensiv planhalva. Bollen gick fram till en djupledslöpande Willian Videhult som petade bollen förbi den utrusande hemmakeepern. Målvakten rev ner Videhult och domaren pekade på straffpunkten för andra gången i matchen. Denna gång tog Jonas Hellgren straffen och han skickade in 3−1 nära den vänstra stoplen. Grönvitt jagade på efter ytterligare mål och Filip Tronet hade tätt efter reduceringen en ribbträff efter en fräck klackspark. 3-2 målet skulle dock komma, i matchens sista ordinarie minut. Efter ett långt inkast från vänster blev det en tilltrasslad situation i målområdet där Moonga Simba fick en tå på bollen och gjorde sitt första mål för Grönvitt.

Efter reduceringen var VSK Fotboll nära att hämta upp 3−0-underläget, men man lyckades inte få in bollen då Jonas Hellgren hade ett hyfsat läge på stopptid. Mittfältaren fick pannan på ett högerinlägg från Filip Tronet, men fick se bollen gå tätt utanför den högra stolpen.

Nästa match för VSK spelas söndag 6 september då serien vänder och Grönvitt ställs mot Dalkurd igen, denna gång på Iver Arena – avspark 17:30.