Flera tusen mil och 41 matcher av 41 möjliga

VSK Fotbolls comebacksäsong i Superettan var efterlängtad av många. En som verkligen tog tillvara på säsongen var Danne ”Peak” Söderlund som från första träningsmatchen mot Dalkurd i slutet av januari sedan reste land och rike runt för att följa sitt kära VSK utan att missa en endaste match.

”A perfect season” är ett uttryck som normalt innebär att man ser alla lagets matcher i serien under en säsong, hemma som borta. Detta lyckades bland annat fjolårsvinnaren av Årets supporter Joakim Lindborg med vilket i sig är fantastiskt men Peak tog det alltså ett steg längre. Sju träningsmatcher, 4 cupmatcher och 30 seriematcher blev det totalt.

Vad fick dig att bestämma dig för att se samtliga av lagets matcher denna säsong?
– Ganska tidigt redan under hösten 2018 bestämde jag mig för att om vi går upp då ska jag se allt, hade kanske inte riktigt räknat med att se alla träningsmatcherna men när jag väl började att se Dalkurdmatchen i slutet av Januari så var det bara att fortsätta, säger Daniel Söderlund.

Var det någon gång du tvekade att åka på en match?
– Nej! Har man sagt att man ska se allt så är det bara att stå för sitt ord och visa karaktär.

Vilket ögonblick var det absolut starkaste under året?
– Oj, jag kan inte rangordna matcherna och resorna på det viset då det är mycket intryck; upplevelser med vinster, förluster och planerandet av resor i bil, minibuss, tåg och flyg som sammantaget bidrog till min grand slamsäsong.

Har du för avsikt att upprepa detta även nästa år?
– Tveksamt men man ska aldrig säga aldrig, jag sitter ju redan och planerar bortamatchen mot IFK Göteborg, avslutar Danne.

VSK Fotboll har haft ett stort bortafölje till flertalet matcher och spelarna har tidigare vittnat om betydelsen av detta. Vi tackar samtliga supportrar för en härlig säsong och hoppas stödet är lika stort eller kanske rentav större nästa år hemma som borta.