Filip Tronêt om läget inför matchen mot Östers IF

Imorgon är det en svår bortamatch mot Östers IF. Vi tog ett snack med Filip Tronêt om hur det känns i laget och vad som kan göras för att börja ta poäng.

Hej Filip, hur står det till?

– Just nu är det bra. Jag har haft en halvknackig försäsong där jag varit sjuk först i influensa och sen magsjuka. De sista veckorna har jag varit frisk. Just nu är det en småskavank i knät som påverkar mig lite grann. Det är en förslitningsskada som jag måste hålla koll på, men jag räknar med att det ska bli bättre.

Lagets spelsystem har ändrats sen Kalle tog över som huvudtränare, hur påverkar det din roll?

– Från att vara renodlat offensiv har jag som wingback ett kombinerat ansvar för defensiva och offensiva aktioner, det gäller speciellt i uppbyggnadsfasen av spelet. Den offensiva tredjedelen av spelet är ganska likt mot tidigare. För mig personligen är det inga problem med rollen.

– Jag tycker att de matcher jag spelade på försäsongen som wingback funkade bra. Matchen mot ÖSK var riktigt bra och jag kom till min rätt. Sen var jag sjuk fram till seriepremiären och sen dess har det inte blivit mycket speltid för min del.

Tre matcher i serien har spelats – resultaten är bara en poäng, vad är det som inte fungerat så här långt?

– En poäng är för dåligt, alla i laget är medvetna om det och vi jobbar hårt varje dag för att förbättra oss och ta fler poäng. Som jag ser det är det en kombination av att inte fått till det utanför motståndarnas straffområde där vi ska få in bollarna mot mål så att vi får de chanser vi behöver. I andra ändan har vi släppt in en del billiga mål som är onödiga. Det är jobbigt att börja varje match med en uppförsbacke målmässigt.

Vad behöver laget göra bättre eller annorlunda för att få till det?

– Det är små detaljer som kan vara avgörande. Matcherna ser olika ut så det är svårt att säga att en korrigering funkar hela tiden. Rent generellt behöver vi nog hitta ett lite rakare spel i offensiven och sen behöver vi ett mer uppoffrande spel i defensiven, skulle jag säga.

Avslutningsvis, hur har träningsveckan varit och hur är stämningen i truppen inför matchen mot Öster?

– Det har varit en bra vecka och stämningen är god. Vi tror på det vi gör och vi är inte oroliga. Det är många matcher kvar och många poäng det ska spelas om. Vi fortsätter att göra vårt bästa varje dag på träning och på match för att vända det här och hitta vårt sätt att spela, säger Filip som avslutning.

Matchen mot Öster ser du på Discovery+ – den börjar klockan 19.00