Fem frågor till Samuel Sörman efter debuten i VSK Fotboll

Tävlingsdebut mot försvarsstarka Halmstads BK på bortaplan.
Förutsättningarna för högervingen Samuel Sörman var tuffast tänkbara när han klev in på den lätt luggslitna konstgräsmattan på Skedalahed IP i Halmstad. Framför honom på motståndarsidan stod den tio år äldre förre VSK-spelaren Simon Lundevall med många års allsvensk rutin i bagaget.
– Det var jätteroligt, bara att gå in och köra på, säger Samuel, trist bara att det inte var på hemmaplan inför fyllda grönvita läktare.  

Samuel Sörman

Förutsättningarna var enkla för VSK Fotboll inför lördagens cupmatch, ta poäng och ha avslutningen i egna händer. För Samuel Sörman gällde det att vara med och bidra och ge laget en chans att nå målsättningarna.

Samuel, hur känns det så här några dagar efter matchen?

– Det känns jättebra och det var fantastiskt roligt att få spela en tävlingsmatch för min nya klubb. Sen var det så klart också spännande att få möta ett allsvenskt lag, det var första gången för mig som seniorspelare, säger Samuel och fortsätter:

Det var tufft så klart, det är skillnad i tempo. Jag har bara spelat träningsmatcher med VSK och även om tempot är högre där också än vad jag är van vid, var det ett snäpp till i den här matchen.

Är det just tempot som är den stora skillnaden mot Div 1?

– Det skulle jag säga, det och rent allmänt nivån på spelet. Spelarna är bättre och skickligare i sina prestationer. Som ny i laget får man försöka hänga med och lära sig av det som händer på planen. Sen är det ju också så att kraven ökar på mig när jag ska spela på den här nivån, så det blir mycket på en gång när man gör debut, konstaterar Samuel.

Vad tycker du om matchen?

– Vi gör det vi har kommit överens om innan matchen och följer vår plan. Vi håller nollan och försöker skapa målchanser, utan att riktigt lyckas. HBK är bra och svåra att möta trots allt, men vi gör en stabil match på det hela taget, säger Samuel.

Vad säger du om din egen insats?

–  Jag tycker väl att jag gjorde det helt okej. Jag kanske inte är jättenöjd men inte heller missnöjd. Det blev lite slarv här och där och ibland kanske jag var lite för feg och inte vågade riktigt. Men jag tar lärdom av det och ska se till att göra det ännu bättre nästa gång.

Avslutningsvis Samuel – hur trivs du i din nya klubb och i din nya stad?

– Livet är underbart just nu! Allt är verkligen superbra. Jag trivs jättebra i VSK och grabbarna tar hand om mig på bästa sätt, säger Samuel och tillägger:

Jag har inte kunnat bekanta mig med Västerås så mycket än på grund av Covid-19 men jag hoppas att det ska bli bättre på den punkten snart och jag ser fram emot att få spela på Iver Arena inför alla er i publiken, avslutar Samuel.