”Extra krydda om vi vinner” – Johan Mjällby inför Akropolis borta

Det vankas toppmatch för VSK när man åker till Spånga IP för att möta serietvåan Akropolis IF i en sista chans att hålla kvalplatsen vid liv. – Vi fokuserar på en match i taget, det blir en extra krydda om vi vinner såklart, säger Johan Mjällby inför den viktiga matchen.

Både VSK och Akropolis är inne i en formtopp med fem raka vinster respektive 10 matcher utan förlust. Det gör att höstens just nu två bästa lagen möts på Spånga IP i jakt på den eftertraktade kvalplatsen.

– Akropolis har spelat bra under en längre tid och har mycket kvalitet i laget med en stor och bred trupp. Det blir en härlig utmaning för oss att gå i klinch med Akropolis.

Två formtoppade lag och det är detaljer som kan avgöra matchen.

– Båda lagen är offensivt inriktade och det är omställningsspelet som kan bli avgörande. Det gäller att se till att bryta isär motståndarnas anfallsspel och sedan få omställning på det.

Just nu skiljer det åtta poäng mellan VSK och Akropolis, vid vinst för Grönvitt skiljer det fem poäng med tre matcher kvar.

– Det är inget vi fokuserar på, vi tar match för match. Men det är klart att det blir en extra krydda om vi vinner och ger oss själva en liten chans även om det inte ligger i egna händer.

Akropolis har gjort flest mål i serien, 61 mål, mot VSKs 48. Hotet mot Grönvitt ligger alltså i motståndarens offensiv och förmåga att göra mål.

– De är offensivt bästa laget i serien. Väldigt mycket fart på kanterna, spelskickligt centralt och man fyller på med mycket folk i straffområdet. Det är ett lag som är väldigt komplett i anfallsspelet.

Mjällby är dock trygg i VSKs egna offensiv men även defensiv.

– Jag känner mig jättetrygg med alla spelare i laget, det har fungerat bra ur alla synvinklar sista tiden. Framförallt har vi hittat bättre tålamod och lugn i spelet och vi ligger bättre positionsmässigt på planen vilket gör det svårt för motståndarna att hitta igenom.

Akropolis IF – VSK Fotboll
Lördag 14/10 15.00
Grimsta IP (Matchen flyttad från Spånga på grund av vattensjuk plan)

Klicka här för att streama matchen >>>

 

Dan Kiwii Persson