Ett knappt dygn till hemmapremiär – ”Det är fantastiskt!”

 

VSK Fotboll ska precis genomföra det sista träningspasset inför hemmapremiären mot Akropolis och Tor-Arne Fredheim är nöjd med träningsveckan som gått. – Vi har haft en riktigt bra vecka, säger TAF.

En trepoängare i ryggen, stor hype kring hemmapremiären och en bra träningsvecka bakom sig. VSK Fotboll är laddade.

– Vi har haft en riktigt bra vecka. Det blev en lätt hemresa, sen var vi lediga i söndags och fick återhämta oss. Måndagspasset var relativt lugnt, på tisdagen spelade flera U21 och resten tränade tufft. Igår hade vi en taktisk träning och nu ska vi finslipa det.

I premiären klev lagkaptenen Ilir Berisha av efter knappa halvtimmen med skadekänning, det ser dock ljust ut inför helgens match.

– Ilir har varit med i veckan och det känns bra. I övrigt så har vi inga sjukdomar i laget just nu, vilket är skönt.

Över 4000 biljetter är sålda till hemmapremiären och det väntas bli rekordpublik på Solid Park Arena.

– Det är fantastiskt! Det är inte ens ett derby. Akropolis är i och för sig ett topplag men de kommer inte med någon storpublik hit. Det är Västeråsarna som kommer och de suktar och vill att vi ska upp i Superettan, det är jättekul.

Akropolis är tippad utmanare om seriesegern, där VSK är storfavorit.

– De var det bästa höstlaget i serien och har med sig det in i den här säsongen. De har tappat någon spelare men spetsat med tre-fyra nya startspelare, plus att bredden är bättre.

VSK tar med sig tre poäng och en välspelad premiär in i den här matchen.

– Det brukar vara tillknäppt i seriepremiär och få chanser, men så blev det inte alls. Det blev en öppen historia och det var väldigt skönt, lite proppen ur, säger TAF och fortsätter.

– Vi tar med oss hela matchen och inte bara starten. Vi gör en stabil insats hela matchen, nu har vi tre matcher och ett insläppt mål och gjort fem. Vi har en stabilitet som är otroligt viktig framöver.

Här köper du biljett till VSK–Akropolis
Dag
: Lördag 14 april, 2018
Tid: 16.00
Plats: Solid Park Arena, Västerås
Biljettlänk >>>

 

 

Dan Kiwii Persson