Läs mer..." />

Engström inför ÖIS: ”Kommer krävas en hård arbetsinsats”

David Engström
Foto: Åke Hedvall

Under måndagskvällen ställs VSK Fotboll mot Örgryte IS borta på Gamla Ullevi. Vi kollade läget med den före detta Örgryte spelaren David Engström inför matchen!

Hur är känslan i truppen efter den senaste matchen mot Halmstad i onsdags?
– Jag tycker ändå det känns bra i truppen. Vi visade upp en bra energi mot Halmstad och jobbar verkligen hårt för varandra, det är något som jag är övertygad om att vi kan ta med oss och bygga vidare på.

Du utgick med en huvudskada i den matchen, hur känns det nu?
– Nu känns det bra! När det väl hände kände jag mig omtumlad och lite groggy så det var ett självklart val att kliva av där och då. Men vi undersökte det noga dagen efter och sen dess har jag succesivt känt efter dag för dag där jag inte inte fått någon form av bakslag, så det känns lugnt nu. Jag klarade mig från hjärnskakning vilket var det viktigaste som även gör att jag snabbt kan vara tillbaka i spel igen.

Hur känns det att åka och möta ditt gamla lag för första gången sen du lämnade?
– Det känns lite speciellt, det ska bli väldigt roligt och det är en match jag har sett fram emot att få komma tillbaka till Göteborg och spela.

Är det ett liknande ÖIS ni möter imorgon som det laget några av er representerade i fjol?
– Det finns likheter absolut eftersom det är så många spelare kvar i truppen. Men det är också en hel del som är nytt med ny tränare, en del nya spelare och nytt spelsystem så det gäller att vi är förberedda, vilket vi är.

Ger det er en fördel att fyra stycken i laget (David Engström, Filip Almström Tähti, Emil Skogh & Thomas Askebrand) tillhört Örgryte ganska nyligen?
– Att vi är några stycken som tillhört ÖIS gör att vi har lite bättre koll på dem. Sen är varje match unik och varje match kommer man behöva ge 110 procent för att vinna i den här serien, så det är inte mycket som är annorlunda på det sättet. Men visst kan det vara en liten fördel att vi har lite extra koll på motståndet.

Vad kommer krävas för att ta tre efterlängtade poäng i morgondagens match?
– Det kommer krävas mycket disciplin och energi, en hård noggrann arbetsinsats helt enkelt. Så länge vi tror på oss själva är jag övertygad om att vi kommer åka hem med ett bra resultat.

Hampus Lundskog