”En vinnare och fajter”


I en knapp vecka har VSK Fotboll haft fransmannen Birahim Sarr på provträning för klubben. På fredag åker han hem och en kort pratstund med honom innan onsdagsträningen föll sig väl ut. – Det här är ingen klubb som ska spela i den här serien, säger Sarr om sitt intryck av VSK.

Det blev snabba bud för Sarr som anlände till Västerås för en vecka sedan och hoppade in i träning dagen efter. I träningsmatchen mot IK Brage spelade Sarr hela matchen och gjorde bra ifrån sig.

– Jag vet att vi mötte ett bra lag då de vann serien förra året. Vi kunde absolut ha vunnit matchen, men ett oavgjort resultat är bra att få med sig. Vi spelade bra men behöver jobba med lite detaljer.

En vecka i Västerås under vinterns kallaste period är inget som avskräcker Sarr. Han har värmts av spelarnas gästvänlighet och ser lagets potential på planen.

– De är väldigt vänliga, alla personer i och runt klubben har varit snälla mot mig. Det här är ingen klubb som ska spela i den här serien, det är min uppfattning om laget.

Vad för typ av spelare skulle du själv säga att du är?

– Jag är en aggressiv och atletisk spelare. En vinnare och fajter.

Sarr kommer att träna med VSK under torsdagen och flyger sedan hem på fredag, om han kommer tillbaka till VSK återstår att se.

– Vi kommer att utvärdera rent fotbollsmässigt här efter veckan. Han är en vänsterfotad spelare som kan spela på det defensiva mittfältet, vänsterback och vänster mittback, vilket är väldigt bra, säger VSK Fotbolls manager Tor-Arne Fredheim.

Dan Kiwii Persson