”En skön seger och en bra match.”

VSK Fotboll spelade i lördags mot Syrianska FC på bortaplan och vann med 2-1 i en stabil seger. Vi tog ett kortare snack med Thomas Gabrielsson för att snacka lite om matchen mot SFC samt får lite tankar om TV021-cupmatchen mot Sala FF.

-Det blev en stabil seger tillslut mot Syrianska, vad säger du om den matchen?

”En skön seger och en mycket bra match från vår sida. Det är en match där vi gör många bra saker både defensivt och offensivt. Och så klart otroligt skönt att få med oss tre poäng hem.”

-Vad skulle du säga att du som tränare är mest nöjd med?

”Utan att gå in allt för djupt på enskilda detaljer så är jag nöjd med att de saker och moment vi har tränat på inför matchen föll väl ut under själva matchens gång. Vi kom väl förberedda till matchen och följde planen ut och det gav oss tre poäng och en skön seger.”

-En ytterligare bra prestation av laget, känns det som att spelet börjar se mer konsekvent ut?

”Laget har gjort bra prestationer under hela säsongen men vi har kanske hittat en ytterligare stabilitet inom laget och fått en större trygghet. Men laget är inne i en bra period just nu och utvecklingskurvan pekar tydligt uppåt och går i rätt riktning. Jag tycker att spelarna blir bättre för varje träning och match som går under den här säsongen. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre och då är det ju också logiskt att resultaten kommer för oss, även om vi förvisso förlorade den förra hemmamatchen mot Halmstad.”

-Det blev match direkt i måndags mot Sala FF i TV021-cup. Vad tänker du om den cupen?

”Rent sportsligt så är ju inte den cupen en topprioritering för oss men vi vill alltid vinna och genomföra en professionell prestation i allt vi gör, så även TV021-cup. Det är bra PR för klubben att synas i länet och det var ett bra tillfälle för våra akademispelare att ta för sig. Vi valde att ta ut några spelare från A-laget till matchen också just för att våra yngre spelare ska kunna luta sig mot våra mer erfarna spelare för att få utrymmet att visa vad de kan på planen. Den tanken föll väl ut och jag är nöjd med lagets insats.”

Text: Marcus Karppinen
Foto: Åke Hedvall