En kväll om fotbollens värdegrund

Under tisdagkvällen samlades spelare och ledare från VSK Fotboll på Steam Hotel för att ta del av Svensk Elitfotbolls uppförandekodsutbildning.

Samtliga 32 klubbar från Allsvenskan och Superettan skriver under på uppförandekodsutbildningen inför varje säsongsstart. Utbildningen skapades 2014 och 2015 infördes fysiska träffar, där spelare och ledare öppet diskuterar värdegrund med varandra. 

Beatrice Clarke, hållbarhetschef Svensk Elitfotboll höll i utbildningen. 
– Mitt fokus under utbildningen är att skapa en stolthet vilka vi är och vad vi står för. Och att ta ansvar för det när vi går in i säsong, både på och utanför planen men också i vårt privata liv, att det håller ihop och att i allt vi gör så är vi förebilder, vi representerar vår stad och varumärket. Men även två ligor som vi är väldigt stolta över, berättar Beatrice. 

Samtliga spelare och ledare i VSK Fotboll, från P15 upp till A-laget diskuterade värderingar, situationer på och utanför planen, vad vi i VSK är stolta över men även vad som kan förbättras. En uppskattad kväll hos både yngre och äldre spelare. 

– Det var kul att representanter från styrelse till spelare var samlade. Beatrice höll ett otroligt bra föredrag där hon tog upp viktiga saker som alla behöver tänka på och ta till sig, säger A-lagets Douglas Karlberg och fortsätter:
– Det var bra att få prata om det vi är stolta över, som man annars kanske inte tänker på till vardags.