En filmkväll med viktiga frågor

På torsdagskvällen samlades VSK Fotbolls akademi med spelare och ledare. Plats var Filmstaden i centrum och på menyn stod att titta på filmen Tigrar. Filmen introducerades av regissören Ronnie Sandahl som gjort filmen baserat på huvudfiguren Martin Bengtssons bok om resan från ÖSK till den tuffa fotbollsmiljön i italienska Inter. Efter filmen höll Ronnie tillsammans med med ledamoten i VSK Fotbolls styrelse, Anders Tengström, en diskussion vad vi just sett och vilka lärdomar som kan dras.

Tigrar är en stark film som berör oavsett om man gillar fotboll eller inte. Diskussionen efter filmen handlade mycket om hur viktigt det är att ta med hela sig själv när man ska göra resan som fotbollsspelare. Det diskuterades också hur man hanterar motgångar och ångest som är varje människas kompanjon när det är något som är tufft i livet. Som slutkläm gav klubbens värdegrundsansvarige Carl-Fredrik Zetterman rådet till spelarna att redan nu bestämma sig för vem man ska prata med om man har det tufft och behöver hjälp med sina utmaningar.

Vi passar på att tacka RF-SISU Västmanland vars ekonomiska bidrag gjorde filmvisningen möjlig.

Här är några bilder från tillställningen

Styrelseledamot Stefan Brandberg som är den som kom på idén att visa Tigrar för akademin och som också har ordnat med allt praktiskt. Stort tack till Stefan för det fina arbetet som lagts ned för att det hela skulle kunna bli av.
Akademi- och sportchef Herman Ottosson anländer till biografen med en del av akademins tränare.
Spelarna har samlats i salongen och filmen ska snart ta sin början.
Regissören Ronnie Sandahl introducerar filmen för åskådarna.
Ronnie och Anders Tengström diskuterar filmen tillsammans med publiken. Det var en bra stund men många inspel och frågor från de närvarande.