Emir Smajic lägger av – skadorna sätter stopp

Anfallaren Emir Smajic återvände till VSK på sommaren säsongen 2017 och var med och förde upp klubben till Superettan året efter. Nu har dock den sista matchen i den grönvita tröjan spelats.

I den tionde omgående av Superettan 2019 skadade han sig allvarligt och det visade att det för Smajic del, återigen var det främre korsbandet som var av. Det innebar den tredje korsbandsskadan i karriären. Efter operation och efterföljande rehabilitering har Smajic nu kommit fram till att fotbollskarriären är över och att han lägger skorna på hyllan:

– Jag vill tacka spelare, tränare, sportsligt ansvariga, styrelse och hela VSK-familjen för att ni gjort min tid i klubben fantastisk. Min karriär tog fart i VSK 2012 och jag är stolt och tacksam över att jag fick vara en del av den grönvita familjen. Det finns ingen annan klubb som jag hellre hade avlutat karriären i. Det har varit ett tufft beslut men jag känner att jag måste lyssna på kroppen den här gången. Jag ser fram emot att följa klubbens väg till Allsvenskan och hjälpa till på de sätt jag kan i framtiden.

Sportchef Robin Blommé:
– Det är väldigt tråkigt att Emir behöver ta det här beslutet och jag lider med honom. Jag förstår hans beslut och det finns ett liv utanför och efter fotbollen. Emir kommer vara saknad och han har utöver sina insatser på planen bidragit med en otrolig professionalism som smittats av sig på resten av spelarna. Jag hoppas vi får se Emir i klubben i en annan roll i framtiden då han har egenskaper som verkligen skulle bidra. 

Klubben tackar Emir för alla hans insatser för VSK Fotboll och önskar honom lycka till i framtiden!


Foto: Alexander Arntsen