Emil Skogh: ”Vi börjar bli redo”

Vi såg honom spela i träningsmatchen mot Sandvikens IF. Fyra veckors lång men lyckad rehab är över – Emil Skogh är tillbaka. 

25-årige Emil Skogh kommer senast från Örgryte IS och presenterades som nyförvärv i VSK Fotboll innan försäsongen drog igång i februari. 
– Den här försäsongen har gått ovanligt snabbt tycker jag och vi i laget har haft väldigt kul när vi tränat, det är en positiv känsla jag tar med mig från försäsongen, berättar Emil. 

Emil Skogh i matchen mot Sandvikens IF. Bild: Åke Hedvall

Det har dock inte alltid varit en dans på rosor för Emil under försäsongen. Under träningsveckan innan matchen mot Linköping FC klev han av planen med en känning i ljumsken. Det visade sig vara en muskelbristning. Emil har fått anpassa träningen därefter men nu, efter 4 veckors lyckad rehab är han tillbaka. 

I ett anfallsläge. Emil Skogh i matchen mot Sandvikens IF. Bild: Åke Hedvall

I matchen mot Sandvikens IF spelade han igen. 
– Det kändes fantastiskt att vara tillbaka. Det är spela matcher man vill göra och att få spela i det här laget och sättet vi spelar fotboll på gör det hela extra kul, säger Emil och fortsätter:
– Jag tycker vi visade att vi har tagit ett ytterligare kliv till denna säsong och att vi börjar bli redo för seriepremiären.

Hur ser du på konkurrensen i truppen?
– Jag tycker vi har en väldigt bred och bra trupp, med olika spelartyper på många positioner och att det är viktigt när det blir många matcher.

Hur är magkänslan inför Superettan?
– Det känns mycket bra.

Härnäst väntar ”genrepet” – mötet mot Syrianska FC nu på söndag 24 mars, klockan 13:00, Solid Park Arena. Det är den sista träningsmatchen innan seriepremiären börjar 30 mars.