Emil Skogh klar för Grönvitt – två år efter första kontakten: ”En fin och ambitiös klubb”

VSK Fotboll var nära att värva Emil Skogh redan för två och ett halvt år sedan.
I dag skrev han på.
– Jag ville komma till en fin och ambitiös klubb, säger 25-åringen.

 

Grönvitts dåvarande manager Johan Mjällby och scoutingansvariga Leif Berg och Peter Lundqvist studerade Emil Skogh när han spelade för BKV Norrtälje i division 2 säsongen 2016 och förde också samtal.

Men det blev inget – då.

Örgryte IS kom emellan.

– ÖIS och superettan kändes just då som det bästa alternativet för mig men nu är jag här och det känns fantastiskt bra. Jag vill vara med på den här resan VSK har framför sig samtidigt som jag var mån om att få fortsätta spela på en hög och inspirerande nivå och komma närmare Norrtälje. Det får jag göra i VSK. Både klubben och jag har ambitioner att utvecklas och bli ännu bättre och det känns väldigt bra, säger den vänsterfotade mittfältaren till vskfotboll.nu.

Emil Skogh deltog i 17 matcher för Örgryte i superettan i fjol och i sex i år.

I somras lånades han ut till Oskarshamns AIK (tvåa i division 1 södra).

– Jag önskade mer speltid efter tränarbytet i Örgryte som inte blev så lyckligt för mig. Jag fick starta alla 13 matcherna och gjorde fem mål och åtta assist i Oskarshamn. Det handlar om att känna tränarens förtroende och det hade jag från Janne Stahre, som jag känner väl. Tyvärr föll vi i kvalet till superettan mot Varberg på grund av färre gjorda bortamål.

Vad känner du att främst kommer att tillföra VSK Fotboll?
– Jag har väl en bra vänsterfot, är teknisk och hyfsat snabb. Jag gillar att ta bollen snabbt framåt och skapa målchanser, säger Emil Skogh.

Solid Park Arena och Västerås är ingen ny bekantskap för Grönvitts nyförvärv eftersom han har spelat för AIK (juniorlaget), Väsby United och Akropolis IF i samma serie som sin nya klubb.

– Jag har också tränat två pass här med VSK den senaste tiden.

VSK Fotboll hade 5 069 i hemmapremiären i april i år. Du känner till att fotbollsintresset är stort i Västerås?

– Ja, jag vet att VSK har en lojal publik och stor supporterskara. Det är ännu en anledning till att jag ville komma hit, säger Emil Skogh.

 

Fakta
Namn
: Emil Skogh.
Född: 4 februari 1993.

Position: Mittfältare.
Moderklubb: Hallsta IK.

Övriga klubbar: AIK (juniorer), Väsby United, Akropolis IF, Kongsvinger IL, BKV Norrtälje, Örgryte IS, Oskarshamns AIK.

 

Thomas Ohlén