”Att spela hemma med stöd från läktarhåll är något alldeles extra”

Elsa Björkman ser fram emot säsongsavslutningen på Iver Arena
Foto: Åke Hedvall

Ikväll kommer fjärdeplacerade Skultuna IS på besök till Iver Arena. Matchen är damernas sista på hemmaplan och vid seger är avancemanget till division 3 klart. Vi tog ett snack med Elsa Björkman inför matchen!

Ikväll spelar ni den sista hemmamatchen för säsongen, hur känns det?
– Det känns spännande, lite pirrigt, men framförallt väldigt kul. Förväntningarna i laget är stora och stämningen är mycket bra. Vi längtar efter att domaren ska blåsa igång matchen!

Vid seger är ni klara för avancemang till division 3, hur är känslan i laget inför matchen? 
– Vi är medvetna om att en vinst innebär både serieseger och spel i division 3 nästa säsong. Vi har haft lite skadeproblematik i truppen, men det bör inte vara något som hindrar oss på matchen. Vi kommer att ge hundra procent från start.

Hur skulle du sammanfatta tiden i VSK Fotboll än så länge? 
–  Det har varit otroligt kul och ärofyllt att få bära den grönvita tröjan. Att få ha varit del av VSK:s första damlag någonsin. Damfotbollen i stan har varit i behov av mer utrymme i media, vilket den verkligen fått i och med damsatsningen av VSK. Jag tror och hoppas att vårt spelsätt inspirerat unga tjejer i stan att våga tro på sig själva och satsa på fotbollen.

Du har haft en fantastiskt start i VSK-tröjan där du bland annat leder skytteligan i division 4 på 17(!) gjorda mål på sju matcher. Hur har det känts för dig personligen?
–  Jag är väldigt glad över att det har gått så bra som det gjort, både för egen del och för laget. Jag har fått möjlighet att nyttja min teknik och snabbhet, vilket har resulterat i mycket mål för egen del. Jag har tränat väldigt hårt och disciplinerat under lång tid och är tacksam över att få ett kvitto på att jag är på väg i rätt riktning.

I kvällens match kommer ni även få lite stöd från läktarhåll. Vad betyder det för er och vad har det för inverkan på matchen?
–  Att spela hemma med stöd från läktarhåll är något alldeles extra. Särskilt den här säsongen när de flesta matcherna spelats utan publik. Jag hoppas att de trogna supportrarna som även stöttat oss under bortamatcherna lyckas få tag i en biljett till kvällens match.

Hur vill ni avsluta säsongen i VSK-tröjan?
– Vårt mål är att gå obesegrade genom hela serien. Att slå av på takten är inte ett alternativ utan vi kommer att göra allt för att avsluta säsongen med flaggan i topp.