Efter lång provträning – nu är fransmannen Ravy klar för Grönvitt!

Den kongolesiske fransmannen Ravy Tsouka har efter flera veckors provspel skrivit på ett treårsavtal med VSK Fotboll. – Jag är jätteglad över att vara här, säger Tsouka över att ha skrivit på kontraktet.

Ravy själv helst pratar franska fick assisterande tränaren Thomas Gabrielsson sitta med under intervju och översätta frågorna och svaren.

Ravy har varit i Västerås och VSK sedan mitten av januari och har sedan dess provtränat och provspelat.

– Det har varit en bra tid, jag har lärt känna tränarens taktik och lärt känna spelarna i omklädningsrummet.

Senast kommer Ravy från spel i Italienska Crotone B, vilket gör det självklart att prata och fråga om dels den svenska vintern men också hur stor skillnad det är i spelet.

– Det känns som att det är lite mer amerikanskt över allt, sett till mentalitet och lagkänsla. Fotbollen är inte alls densamma som den i Italien eller Spanien, men jag tycker att den är bra. Jag ser det här som ett steg framåt i karriären och en utvecklande tid för mig själv, säger Ravy och fortsätter.

– Den sista veckan har varit jobbig, det har varit riktigt kallt och jag har fått köpa lite extra kläder. Men när vi är ute på planen och är uppvärmda så tänker man inte på det.

Ravy föredrar själv att spela högerback men kan även användas centralt i försvarslinjen.

– Jag är en typisk försvarare som litar ganska mycket på min snabbhet.

Trots att vi bara är inne på försäsongen så har Ravy märkt av fansens kärlek till klubben.

– Jag vet att det finns ett starkt stöd, det har jag sett under träningsmatcherna men även på träning där det är en del supportrar på plats. Det är jätteviktigt att ha supportrarna med sig med tanke på klubbens ambitioner.

Vad har du själv för målsättning med säsongen?
– Vi kommer att bli svåra att stoppa den här säsongen. Jag har samma ambitioner som klubben, att ta steget upp till superettan.

På sidan av fotbollen är Ravy egen företagare där han driver en webbshop med make-up för tjejer.

Det är 44 dagar kvar till hemmapremiären mot Akropolis IF och Ravy längtar dit.

– Jag längtar såklart till premiären, men vi har en dryg månad på oss att jobba och finslipa på detaljer.

Slutligen, har du hunnit lära dig något svenskt ord än?
– Tack!, skrattar Ravy med det bredaste av leenden innan det är dags för träning på Solid Park Arena igen.

Manager Tor-Arne Fredheim om Ravy Tsouka:
– Ravy kompletterar de övriga backarna väldigt bra med sin snabbhet och aggressivitet. Han är definitivt en spetsvärvning, dels har han varit i Nantes akademi i fem år, sedan i Crotone i Italien med spel i Serie C, så han besitter meriter i högre ligor. Vi har haft en fördel att han har varit här så pass lång tid innan vi beslutat oss för att gå på honom, han har kommit bra in i gruppen och är väldigt seriös och professionell på alla sätt. Vi har en väldigt positiv bild av honom och han är precis vad vi behöver.

Fakta
Namn: Ravy Tsouka
Född: 23 december 1994
Position: Back
Aktuell: VSK Fotbolls senaste nyförvärv
Kontraktslängd: Tre år

Dan Kiwii Persson