Drömstarten bäddade för seger i premiären – ”Vi dominerade matchen helt”

Det blev en drömstart på både matchen och serien för VSK Fotboll. Man tog kommandot direkt i seriepremiären borta mot Skellefteå FF där man ledde med 3-0 efter 19 minuter. – Vi skulle visa Skellefteå hur det är i division ett, säger premiärmålskytten Douglas Karlberg efter matchen.

Redan från start var det VSK som tog tag i taktpinnen och förde spelet. Strax innan första målet i den 13:e minuten hade VSK ett jätteläge genom Douglas Karlberg, men han revanscherade sig i läget efter.

– Det är ett inlägg av Hellgren där det blir lite trångt i straffområdet, jag får ner bollen och kan trycka upp den enkelt i nättaket. Skönt att släppa loss och trycka in den!

Sedan fortsatte VSK på samma sätt. I den 15:e minuten nickade Ilir Berisha in en frispark och i den 19:e satte Jonas Hellgren 0-3 med ett lågt skott i bortre.

– Vi dominerade matchen helt och hållet och Skellefteå hade inte mycket att säga till om.

Det såg väldigt bra ut för VSK Fotboll när domaren blåste för halvtidsvila, utöver målen skapade VSK flera heta lägen. Dock tvingades VSK Fotbolls nya lagkapten Berisha till ett byte efter 27 minuter efter en skadekänning.

I den andra halvleken bjöd VSK Fotboll in Skellefteå FF i matchen.

– Vi bjuder in till det lite grann, sen får de lite turligt ett mål och det är möjligt att vi slappnar av lite. Genom målet får de energi och då blir vi mer defensiva och vill hålla segern vilket vi också gör. Det kändes onödigt att släppa in ett mål men vi vinner ändå med 3-1, så jag är positiv.

I Skellefteå och på Norrvalla hade ett 60-tal supportar tagit sig och sjöng matchen igenom.

– Det är helt fantastiskt att det kommer så många trogna supportrar upp hit och det stöd man får från dem. Det är helt sjukt, de sjunger, applåderar och peppar en matchen igenom och det ger energi såklart.

Om en vecka, lördagen 14/4 16.00, är det hemmapremiär mot Akropolis IF. En match Karlberg ser fram emot.

– Det är det man går och tänker på direkt nu efter matchen. Det är bara att ladda om och ta en match i taget. Det ska bli kul att se alla fans som kommer och vi ska bjuda på en trevlig tillställning.

Skellefteå FF – VSK Fotboll 1-3 (0-3)
0-1 (13) – Douglas Karlberg
0-2 (15) – Ilir Berisha
0-3 (19) – Jonas Hellgren
——————————————————
1-3 (56) – Leo Englund

Varningar
Skellefteå FF: –
VSK Fotboll: Ravy Tsouka, Birahim Sarr

VSK Fotbolls lag mot Skellefteå FF
Målvakt: Anton Fagerström

Backar: Ravy Tsouka, Ilir Berisha (27), Calle Svensson, Birahim Sarr

Mittfältare: Simon Johansson, Boris Ljevar (65), Jonas Hellgren (76)

Forwards: Brian Span, Karwan Safari, Douglas Karlberg

Bänken:
Daniel Svensson (mv), Mathias Benker (27), Dennis Persson, Robin Blommé, Carlos Gaete Moggia (65), Koyar Salimi, Rinor Nushi (76)

Publik:
672

Dan Kiwii Persson