Doldisens genombrott – har blivit central för Grönvitt: ”Står upp mot alla lag på Iver Arena”

Herman Magnusson har etablerat sig som en centralfigur i VSK Fotboll. Nu ger han sin syn på viktiga rollen – och kvällens match på Iver Arena. ”Vi har visat att vi står upp mot alla lag i serien”, säger 24-åringen.

VSK Fotboll rekryterade Herman Magnusson från Sollentuna FK i division 1 för nästan på dagen ett år sedan men efter en spricka i en tå som stoppade spel nästan hela hösten 2021 har han varit uttagningsbar och åtnjutit allt större förtroende.

Nu har det blivit tolv framträdanden.

Åtta av dessa har kommit från start.

– Jag har varit skadefri och fått chansen så det är riktigt positivt för egen del. Vi har gjort många bra matcher efter sommaruppehållet. Tråkigt förstås att vi inte har fått med oss fler poäng, säger ”Mange” till klubbmedia efter matchförberedande träningen inför tisdagskvällens möte med Trelleborgs FF på Iver Arena i Västerås.

Herman Magnusson inledde för Grönvitt mot moderklubben Brommapojkarna för drygt en vecka sedan och spelade då på inre mittfältet med slovakiska nyförvärvet Martin Gambos i en position framför sig.

Duon kvitterade ut positiva recensioner av VSK Fotbolls tre tränare.

– Det var första gången som Martin Gambos och jag spelade ihop men det kändes bra. Han är duktig och jag tycker att vi kompletterade varandra på ett bra sätt.

Får ni chansen ihop igen?

– Vi har inte fått laget men jag hoppas självklart få spela, säger Herman Magnusson.

Grönvitts huvudtränare Kalle Karlsson hade Herman Magnusson i Karlbergs BK i Stockholm och i ”KB” och i Sollentuna i fjol har han varit såväl mittback som mittfältare.

Senaste matcherna har Herman Magnusson främst agerat defensiv mittfältare.

– Jag är ganska allround som fotbollsspelare.

VSK Fotboll hade mer boll än Brommapojkarna, kom till betydligt fler avslut och skapade också många fler hörnor i förra matchen.

Ändå blev det 0–1 mot topplaget.

– Jag hoppas att vi kan köra på som vi har gjort på sistone men vi får inte bli för låga eller för fega. Det är tyvärr det som har straffat oss. Vi måste också vara noggranna hela matchen. Trelleborg har gått starkt i Superettan men vi har visat att vi står upp mot alla lag här på Iver Arena, säger Herman Magnusson.

Visst kommer du på kvällens matchbiljetter hittar du här