Det kom ett brev…

För ett par veckor sedan ramlade det in ett brev till sportkontoret. En VSK-supporter, Johan Hjulström, hade fått möjlighet att göra skillnad tillsammans med en f.d. VSK-spelare, Titus Mulama, för unga fotbollsspelare i Kenya och sträckte ut handen för att få vår hjälp. Självklart vill vi hjälpa till, men vi behöver också er hjälp.

Här kan du läsa Johans brev:

Som sagt, självklart vill vi hjälpa till.
Insamling tisdag 22 och torsdag 24 september på Skälby IP kl. 18 -19.
Eller på Iver Arena onsdag 23 september kl. 9-11.

Fakta om TITUS

Titus Mulama under sin tid i VSK Fotboll

Titus Mulama är en fd Kenyansk landslagsman i fotboll. Under åren 2007-08 spelade Titus i VSK som mittfältare och var en mycket uppskattad spelare. Efter sessionen i Sverige återvände Titus till Kenya och Nairobi där han 2009 startade The Hurricanes, en fotbollsakademi för barn och ungdomar i åldrarna 9 till 20 år.

Spelarna kommer uteslutande från Huruma Estate som är ett slumområde i östra Nairobi, Titus växte själv upp här.

Målet för Titus med sin akademi, som han driver tillsammans med sin bror, är att försöka lyfta barnen från fattigdomen genom fotbollen. 

Vägen han valt är att utbilda dem som fotbollsspelare på en så hög nivå att de kan få möjlighet till idrottsstipendium på ett college, (i Kenya fungerar skolsystemet ungefär som i USA – dock kostar också grundskolan samt alla läromedel pengar).

Titus har lyckats i många fall och han är väldigt stolt när han berättar om vilka han vinkat av när de lämnar slumområdet på väg mot högre studier. För de som inte går hela vägen har Titus startat en enkel restaurang där spelare i tonåren kan jobba för att kunna försörja sig.

VSK-supportrar har genom åren stöttat akademin med pengar till kläder, skolböcker, skolpeng, resor och mat och den här insamlingen är en del i det långsiktiga arbetet med att hjälpa Titus att hjälpa.

Titus är tacksam för all hjälp han får från Sverige och han älskar VSK Fotboll. Han följer alla VSK:s matcher och kommenterar ofta på Facebook över lagets prestationer.