”Det har varit hett på rätt sätt” – Gabrielsson inför Skellefteå FF

Andra raka hemmamatchen väntar när VSK Fotboll tar emot Skellefteå FF på söndagseftermiddagen. – Det har varit hett på rätt sätt och vi har fått till ett bättre spel, säger Thomas Gabrielsson om träningsveckan VSK har bakom sig.

Skellefteå FF ligger sist i tabellen, med 14 poäng upp till kvalplats, VSK är därmed som serieledare storfavorit. Men kollar man till statistiken är inte Skellefteå det strykgäng man kanske kan tycka.

– Skellefteå är ett lag som varit med i nästan varje match, de har nio oavgjorda och tio uddamålsförluster. Tillsammans med deras seger så är det 20 av 24 matcher som de varit med i. Det betyder att man ska ta dem på allvar, de är med och fajtas om poängen hela tiden.

För VSK:s del har man enligt Thomas haft en bra träningsvecka bakom sig från den senaste hemmamatchen, sett till matcherna så finns det saker att förbättra.

– Vi är inte 100% nöjda med vårt spel i höst, samtidigt känns det jättepositivt. Vi har haft bra träningar, det har varit hett på rätt sätt och vi har fått till ett bättre spel på träning.

Vad blir fokus för VSK imorgon?
– Det är fokus på oss själva, vi ska ut och kriga och till slut kommer spelet komma. Det är de tre poängen som är viktigast.

På skadelistan sitter tre spelare uppsatta. Calle Svensson, Dennis Botchey och Ravy Tsouka. Resterande spelare i truppen är tillgängliga för spel.

VSK Fotboll – Skellefteå FF
Söndag 7/10 15.00
Solid Park Arena

Biljettlänk >>>

Se matchen på Ettanplay.se, klicka här >>>

LÄS MER:  ”Skellefteå är ett hårt jobbande lag” – Karlberg inför söndagens match
LÄS MER: MATCHENS VARA ⚽?
LÄS MER: ”Det är lite kallt i t-shirt”

Dan Kiwii Persson