David Engström inför matchen mot AFC

VSK Fotboll har inlett säsongen med kryss borta mot AIK och vinst hemma mot Dalkurd. Nu väntar AFC som blev degraderade från Allsvenskan. Här är David Engströms tankar inför matchen.

Seger mot Dalkurd senast och kryss mot AIK innan det, vad säger du om inledningen på säsongen?
– Känns som en positiv inledning! Sen ska man inte dra för stora slutsatser av träningsmatcher, vare sig som det går bra eller dåligt. Men det känns som att vi har en bra känsla i gruppen och att vi börjar bygga någonting bra.

Du byttes in senast och fick ungefär femton minuter, hur kändes det?
– Det kändes helt okej, kändes bra att jag inte har ont och att komma över den mentala biten när man varit borta ett tag. Skönt att bara komma in och spela utan att tänka så mycket, det är det viktigaste nu i början.

Formen har en uppåtgående trend alltså?
– Ja men det tycker jag. Viktigt att få pass efter pass och match efter match nu för att komma in i det igen.

I morgon väntar AFC Eskilstuna som spelade i Allsvenskan förra året. Vad vet vi om morgondagens motstånd?
– Det är nog inte så mycket, det viktiga är att vi fokusera på våra bitar och att vi fortsätter jobba på grunderna vi börjar lägga.

Vad behöver ni utveckla i spelet?
– Egentligen allt nu i början, börja jobba in en tydlighet i vår spelidé så alla vet vad vi ska göra och vad vi vill. I morgon tycker jag vi ska försöka hitta lite mer kombinationsspel och relationer med varandra. Match är de bästa tillfällena att träna på sånt.

I Örgryte IS var du förste straffskytt, tar du straffen i morgon om det kommer någon?
– Jag skulle inte tveka om jag får chansen!

Missa inte!
Säsongskort 2020