David Engström inför matchen mot AFC Eskilstuna

I morgon är seriespelet äntligen tillbaka. Seriepremiären för VSK spelas på Tunavallen mot det förgående allsvenska laget, AFC Eskilstuna. Här är David Engströms tankar inför matchen.

David Engström, sista träningen inför seriestart är avklarad. Hur är känslan inför premiären?
– Det är en härlig känsla! Vi har haft en bra sista träning, solen skiner och vi är grymt laddade inför premiären så det känns jättebra.

Hur har förberedelserna varit inför seriestarten?
– Jag tycker vi har tränat på bra och gjort vad vi har kunnat. Vi är väl förberedda och redo för det som komma skall.

Hur är den personliga formen och vad har du för förväntningar på säsongen?
– Den personliga formen tycker jag är bra. Jag hade lite rehabtid efter mina häloperationer där i januari men jag har kunnat köra på i princip alla pass sen dess. Jag känner mig riktigt sugen att få representera min hemstad och göra mitt yttersta för klubben så formen känns bra både fysiskt och psykiskt.

I seriepremiären väntar AFC Eskilstuna på bortaplan, ett motstånd ni mötte på försäsongen, vad har du att säga om morgondagens motstånd?
– De har haft lite omsättning på spelare så det är inte helt lätt att veta vad man kan förvänta sig. Vi har skapat oss en bild med hjälp av tränarna och snackat ihop oss om vad vi tror och så. Vi har ingen superkoll men vi förväntar oss ett disciplinerat och taktiskt skickligt AFC som kommer kriga för tre poäng på sin hemmaplan så det kommer bli en tuff nöt att knäcka.

Kan man jämföra det AFC som ni mötte på försäsongen med morgondagens AFC?
– Jag tror inte man ska utläsa allt för mycket från en tidig försäsongsmatch och om jag inte missminner mig så hade de kanske mycket provspelare i den matchen, man ska nog inte stirra sig blint på den matchen.

Det är en stundande pandemi vilket innebär att det är publikförbud på arenorna. Trots det så har supportrarna varit väldigt innovativa och hitta sätt att stötta er ändå. Hur känns det att ha ett sånt stöd i ryggen?
– Det är få förunnat, superhärligt att veta att de lägger ner så mycket tid, kraft och energi för att stötta oss. Det är en passion som vi känner av och som gör att vi vill prestera ännu mer för deras skull, det hjälper oss väldigt mycket.

Hampus Lundskog