Damlaget presenterat

Nu är det äntligen dags för våra nya grönvita hjältar att göra entré. I år kommer ett nytt lag bära våra färger, som de första i sitt slag.

Det är med stolthet vi kan meddela att VSK Fotbolls damlag är här för att stanna. 21 tjejer kommer kriga för de grönvita färgerna i division 4 Västmanland.
– Äntligen är det klart, alla i laget har väntat, det är en härlig känsla! Det är ingen i laget som tycker om att förlora, det är givet att vi vill vinna och ta oss uppåt i seriesystemen, säger Linn Niemälä, försvarare för VSK Fotboll.

Det är ett samarbete mellan VSK Fotboll och BK30 på många plan så som marknad, kommunikation, organisation och spelarutveckling. Damlaget är en del i det där VSK Fotboll bedriver ett lag som är kombinerat med BK30:s F19-verksamhet.
– Vi ser det här som en stor potential att göra något för Västerås flick- och damfotboll över tid. Vi kommer spela i division 4 och göra det så bra som möjligt, det är inte säkert att man vinner alla matcher för att man har det bästa laget, men jag vet att tjejerna har en stor vilja och kommer jobba väldigt hårt för att nå resultat, säger Andreas Dayan, Klubbchef i VSK Fotboll.

– Det är en historisk händelse inom VSK Fotboll att vi startar ett damlag. Det är drag inom damfotbollen runt om i världen och i Sverige, vi vill naturligtvis vara med på den resan. Jag är stolt och glad att detta har kommit till, säger Christer Blom, Ordförande i VSK Fotboll.

Här är den fullständiga truppen för VSK Dam.

VSK Fotboll