Damlaget formar truppen inför nästa säsong

Damlaget avslutade säsongen med avancemang till Div 2 efter att ha kommit tvåa i höstens enkelserie. Nu väntar ett långt uppehåll innan träningen för nästa säsong drar igång igen.

Vi tog ett snack med den sportsligt ansvariga för damlaget, Niclas Slagstedt om hur det går med att forma truppen inför nästa säsongs utmaningar.

Nu är vi i mörkaste november – vad händer i damtruppen just nu?

– Fotbollsmässigt håller spelarna igång med lätt fotbollsträning 2-3 gånger i veckan. Det är verkligen på ”hålla igång”-nivån med mycket spel och inte så många specifika övningar.

– I och med enkelserien slutade serien tidigt och vi har lång tid fram till nästa säsong drar igång – vi behöver hålla igång laget. Sen är det också så att vi har och har haft ett antal provspelare som är med och tränar med oss. Vi behöver hålla igång träningarna för att kunna utvärdera dem.

– Sen vill så klart tjejerna träna – just nu kan vi vara 17-18 stycken på träningarna med provspelarna inräknade, det är många och det är jättekul att tjejerna kommer ned på träningarna.

Vi är förstås nyfikna på hur det går med att forma nästa års trupp som ska spela i Div 2. Hur går det?

– Vi har varit tydliga med att vi vill att alla spelare som spelat med oss i år ska vara kvar även nästa år. Jag har pratat med i princip alla och alla som har möjlighet att vara kvar och spela har tackat ja. Några kommer nog att falla ifrån men det beror på personliga omständigheter, inte för att de inte vill spela i VSK.

Tackat ja – skriver man inte kontrakt?

– Vi skriver inga formella kontrakt. Eftersom spelarna inte får ersättning kan vi heller inte skriva bindande kontrakt. Vi gör en överenskommelse med spelarna som men det är inget juridiskt bindande kontrakt.

Du har tidigare varit tydlig med att ni behöver bli fler spelare i truppen. Hur går det med att rekrytera nya spelare?

– Vi har gjort klart med en ny spelare och jag har dialoger med ett flertal lokala spelare om att komma och spela för oss. I början av december kommer vi också ordna med en öppen träning där vi bjuder in alla spelare som vill testa på att träna med oss, oavsett vart de är idag. Vi bjuder också in deras föräldrar. Det kommer så klart bli träning men också en genomgång av den resa som VSK har påbörjat på damsidan och hur den ska se ut kommande år.

Spelare från innevarande år som just nu är klara att fortsätta i VSK under säsongen 2022.

Fannie Eklöf

Julia Holmström

Thea Nilsson

Wilma Slagstedt

Nova Zandkarimi

Julia Ulming

Elin Antonsson

Safiya Abdulkadir Abshir

Bianca Iglesias Acosta

Lova Rudstam

Vilma Pettersson

Emrica Randberg

Mathilda Juhlin

Vanna Hedman

Lova Lööf  

Julia Lindholm