Damlaget firar avancemanget och säsongen

Det har varit en lång säsong för vårt damlag. För ett år sedan började träningen och förberedelserna för uppgiften laget gav sig själva – att avancera från Div 3. Att kunna hålla fokus på uppgiften i svajiga coronatider och prestera trots bristen på serieförberedelser i form av träningsmatcher tyder på stort hjärta, vilja och uppoffringar hos alla i laget och i tränar- och ledarteamet.

I slutet av förra veckan belönade gänget sig själva med att fira avancemanget och ge varandra en klapp på axeln för det hårda arbete som lagts ned under den rekordlånga säsong som sträckt sig över nästan ett helt år.

Här är några bilder från tillställningen

Laget träffas i den vackraste lokalen på jorden – loungen på Iver Arena. Som framgår är den ”Grönvit”. På den gröna väggen kan man följa VSK Fotbolls historia i ord och bild. För er som inte varit inne där någon gång är ett besök att rekommendera. Den vita plattan med det jättelika VSK-märket – vad är det? Svaret är en whiteboardtavla med dörrar man fäller upp, som gjorts snygg.
Det finns förstås mycket att prata om efter lång säsong tillsammans. Laget har tränat fyra gånger i veckan med bara några korta uppehåll.
I bakgrunden ser vi sportsligt ansvarige för damlaget Niclas Slagstedt. Under avslutningskvällen gjordes en kort summering av säsongen och de pratade om hur laget ska träna under hösten och fram till årsskiftet. Niclas gick också igenom hur klubbens tankar för nästa säsong ser ut och lite om vad som väntar laget.
Vi kan bara spekulera i vad som diskuteras bland grupperna på den här bilden. Kanske är det framtiden och nästa säsong. Och apropå nästa säsong hur ska laget göra då? Ska de gå för seger i Div 2 eller ska de ha någon annan målsättning? Det långsiktiga målet vet vi alla om – VSK ska upp i Damallsvenskan.
Ingen avslutning är så klart komplett utan en tävling. Laget tävlade i flera grenar, här ser vi ”kasta pingisboll i kopp” – tävlingen. Vem som vann är oklart för skribenten.
Något som däremot inte är oklart är vem som vann titeln ”Årets spelare”. Det gjorde mittfältaren Lova Lööf (på bilden). Det är spelarna själva som utser vem som ska bli året spelare. Det handlar inte bara om hur bra hon har varit på planen utan lika viktigt är hur hon är utanför. Vi säger Grattis till Lova till den fina titeln.

Från klubbens sida säger vi återigen stort Grattis till laget, tränare och ledare för den fina och framgångsrika säsongen. En imponerande insats rakt igenom och vi ser alla fram mot vad nästa säsong har att bjuda.