Dagens matchvärd: Bostjärnan

Det finns en naturlig anledning att Bostjärnan väljer att vara matchvärd vid matchen mellan just VSK och GAIS. Även om Bostjärnan har verkat i Västerås i över 50 år och har cirka 1,200 hyreslägenheter på främst Gideonsberg och Hammarby, så kommer ägarfamiljen och verksamheten ursprungligen från Göteborg. Bostjärnan har i Göteborg varit en trogen sponsor till GAIS.

Med en etablerad verksamhet i Västerås så blev just mötena mellan VSK och GAIS ett bra event att vara med och slå ett extra slag för. Det blev också naturligt att stötta VSK Fotboll när intresset för Superettan och fotbollen redan var på plats. 

Bostjärnan värnar om att fler barn och ungdomar får möjlighet att idrotta, oavsett om det är fotboll, gymnastik, bandy, ishockey eller annat. Därför går en stor del av Bostjärnans sponsring till ungdomsidrottens lagkassor. 

Senast fick ett flicklag rensa ogräs och skräp runt en av Bostjärnans fastigheter, för en peng direkt ner i lagkassan. Under säsongen har flera lag haft möjlighet att jobba till sig ersättning. VSK:s ungdomslag vill förstås gärna vara med under nästa säsong för att förtjäna stödet de kan få. 

Håkan Andreasson, VD på Bostjärnan i Västerås, menar att en elitklubb inte kan verka utan en fungerande ungdomsverksamhet. Något som vi inom VSK Fotboll håller med om till 100%.  ”Det viktigaste är att barn och ungdomar känner glädje för idrotten”, fortsätter Håkan. Vilket stämmer överens med vår värdegrund där just glädje är ett av våra kärnvärden.

Vi tackar Bostjärnan för värdskapet vid matchen mellan VSK och GAIS och hoppas att det blir en riktigt spännande match.