Custovic och Sporrong till Nyköpings BIS

VSK-spelarna Kevin Custovic och Albin Sporrong lånas ut till division ett-klubben Nyköpings BIS. Klubbarna är även överens om ett nytt farmaravtal.

VSK Fotboll och Nyköpings BIS har inte enbart varit seriekollegor i division ett. Calle Svensson, Mathias Benker och Anton Fagerström är ytterligare tre gemensamma nämnare – de har samtliga spelat både i VSK och Nyköpings BIS.

Nu inleds ett tätare samarbete klubbarna emellan. Idag tecknades ett nytt farmaravtal som direkt omsätts i två övergångar. VSK-spelarna Kevin Custovic, senast utlånad till Enköpings SK i division två, och Albin Sporrong flyttar till Sörmland och får Rosvalla IP som ny hemmaplan.

– En väldigt bra lösning som ger Kevin och Albin möjligheter att ta nästa steg i utvecklingen i division ett med ”Bissarna”, ett spelande lag som verkligen har varit måna om att få in dem i truppen, säger Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i VSK Fotbolls styrelse.

Patrik Berglin är klubbchef i Nyköpings BIS. Han är nöjd med att ha fått till ett samarbete med VSK Fotboll.

– Ett samarbete med VSK är naturligt i och med att klubbarna har haft bra relationer i många år. Just nu har de två spelare i med förflutet i Nyköpings BIS och vi har en som kommer från VSK, så det känns bra, säger han och fortsätter:

– Vi ser det här som början på ett förhoppningsvis långsiktigt samarbete kring spelarutveckling. Västerås har alla förutsättningar att bli ett allsvenskt fotbollslag och har redan engagerade supportrar, stor mediebevakning och en idrottsstad i ryggen. För oss handlar det först och främst om att hänga kvar och då blir Kevin och Albin två bra tillskott i vår spelartrupp. Vi tror att detta skulle hjälpa båda klubbarna att på sikt avancera i seriesystemet.

Albin Sporrong är spelklar redan till helgen då Nyköpings BIS tar sig an serieledande Akropolis på hemmaplan. Till nästkommande onsdag är även Kevin Custovic spelklar då Bissarna möter allsvenska Örebro SK i Svenska Cupens andra omgång.