Calle Svensson lämnar VSK Fotboll

Calle Svenssons kontrakt med VSK Fotboll har löpt ut. Det innebär att Calle lämnar VSK och han har istället skrivit kontrakt med IFK Mariehamn på Åland.

Calle kom till klubben inför 2017 som en viktig byggsten i satsningen mot Superettan och han var en av dåvarande manager Johan Mjällbys första värvningar.

Genom åren har Calle bildat mittbackslås med ett flertal kollegor och han har lätt känts igen på sin röda kalufs när han rensat, nickat undan och fredat det egna målet. Calle besitter också offensiva kvalitéer som man inte så ofta ser hos mittbackar. Många är de gånger när vi sett honom driva upp bollen i mittplan och till och med följt upp i anfallen när läge getts. Något mål i seriesammanhang har det inte blivit i VSK men de som såg hans väldigt snyggt inknorrade frisparksmål i en träningsmatch mot Hammarby IF kan nog tycka att han borde fått chansen att ta fler frisparkar.

Förutom sina år i IK Sleipner där han spenderade början av sin seniorkarriär, är de fyra åren i VSK den längsta tid Calle varit i en klubb och han har varit en viktig pusselbit i VSK Fotbolls marsch mot eliten. Nu fortsätter karriären i en annan klubb. Vi i VSK får minnas Calle för det han bidragit med till vår förening, hans engagemang och härliga person som satt färg på spelet på plan såväl som utanför.

Calle vill göra ett medskick till alla grönvita där ute:

”Jag vill tacka för all kärlek och alla upplevelser jag fått under de här åren. Jag är tacksam över att jag fått vara en del i VSK:s resa mot eliten och tacksam för att jag fått vara en del av den grönvita gemenskapen”.

Vi i VSK Fotboll tackar Calle för den här tiden och önskar honom all lycka i livet och i den fortsatta fotbollskarriären.