Läs mer..." />

Calle Svensson inför matchen mot Östers IF

I morgon ställs två formstarka lag mot varandra i den tredje omgången av Superettan 2020. VSK, med en seger och en oavgjord, åker till Myresjöhus Arena där man möter Östers IF med två segrar i bagaget. Här är Calle Svensson tankar inför matchen.

Sista träningen inför matchen mot Öster genomförd. Är det något speciellt ni har försökt utveckla i spelet?
– Nej inte direkt, jag tycker det är samma bitar som vi jobbat med hela året, så inget speciellt nej.

Vad har ni tränat extra på då?
– Som alltid inför match har vi kört lite uppspel, pratat om vart det finns ytor och vart motståndaren kan få det svårt.

Ni har spelat två matcher i Superettan än så länge. Hur skulle du sammanfatta de två inledande matcherna?
– Det har känts stabilt och bra sen har vi fått med oss poäng vilket är det viktigaste i början. Svårt att utveckla mer när det bara gått två matcher. Vi har dock inte nått upp till den potentialen som vi har, det känns skönt att vi har tagit fyra poäng trots att vi inte har presterat på den nivån som vi kan.

Hur ser du på din personliga insats inledningsvis?
– Lite samma som laget, det har gått helt okej men både jag och laget kan mycket mer. Lite så man får resonera, första matcherna är det viktigaste som sagt att hämta hem poängen och att det känns stabilt.

I morgon väntar Öster som har två vinster inledningsvis, hur ser du på morgondagens motstånd?
– Tuff match, alla matcher i Superettan är tuffa, det blir oftast jämt och mycket kamp. Jag vet nog inte jättemycket om Öster förutom det jag upplevde förra året.

Det är ett tag sedan VSK vann mot Öster, det blir ofta jämna matcher och ett oavgjort resultat i slutändan. Vad behöver ni göra för att vinna mot Öster?
– Göra mål och inte släppa in några! Historiska resultat handlar mer om vad man har varit som förening innan, det känns inte som att det spelar så stor roll. Vi behöver få till matchplanen, se till att prestera bra och dricka mycket vatten i värmen.

Hampus Lundskog