Calle Svensson inför matchen mot IK Sirius

VSK Fotboll inledde gruppspelsfasen i Svenska Cupen med förlust mot IFK Göteborg. Nu väntar nytt allsvenskt motstånd i form av IK Sirius i den andra gruppspelsomgången. Här är Calle Svenssons tankar inför matchen.

Det blev förlust i den första tävlingsmatchen för säsongen då IFK Göteborg vann förra helgen med 2-0. Vad är din analys av den matchen?
– Vi gjorde lite individuella misstag som fällde oss, vilket gjorde att vi inte riktigt fick matchplanen att fungera. Dom fick rulla runt bollen lite väl bekvämt och hitta hål hos oss samt att vi inte skapade så mycket offensivt heller. Det är sånt som händer och vi tar nya tag till nästa match.

Det uppstod en lite märklig situation mellan dig och IFK Göteborgs supportrar där de bland annat sjöng ”Svensson till Landslaget” och liknande, berätta?
– Jag tror alla tyckte det var ganska märkligt, de började med att håna mig och skrika saker sen vände det efter ett tag till en mer humoristisk nivå där de skrek mitt namn hela sista kvarten nästan. På någon nivå håna dem ju mig men jag tyckte det var en rolig nivå, så länge man kan ha glimten i ögat så är det bara kul i en sådan match.

I nästa match väntar IK Sirius, vad dina tankar kring den matchen?
– Förhoppningsvis kan vi hämta hem poäng och få ett bättre resultat med oss. Vi är väldigt revanschsugna och fast beslutna att göra en bra match.

En vinst är nästan ett krav för att ha chans till avancemang, vad behöver förbättras i spelet?
– Vi behöver skapa fler målchanser än vad vi gjorde mot Göteborg och komma tillbaka till försvarsspelet vi haft innan. Matchen mot Göteborg var en plump i protokollet mot ett bra lag, de straffar oss när vi gör lite enkla misstag. Nu går vi för att vinna matchen mot Sirius och sen får vi se hur långt det räcker i gruppen.

VSK Fotboll