Läs mer..." />

Brian Span & Filip Almström Tähti inför matchen mot GIF Sundsvall

Imorgon, onsdag, åker VSK till Np3 Arena för att ställas mot serieledarna GIF Sundsvall. Här är Brian Span och Filip Almström Tähtis tankar inför matchen.

Filip Almström Tähti och Brian Span, precis slutfört ännu ett träningspass. Känns det som att allt börjar falla på plats igen efter Corona-uppehållet?
– Ja det känns bra! Vi har spelat fyra matcher nu och vi har ett bra tillfälle att fortsätta framåt och förhoppningsvis ta tre poäng i nästa match.

Nu när ni har hunnit analysera matchen mot GAIS, hur skulle ni summera den insatsen?
– Vi hade lite oflyt i den matchen, vi inledde väldigt bra genom spela den bästa fotbollen vi gjort än så länge denna säsong. Sen kom regnuppehållet och matchen förändrades i negativ bemärkelse för vår del. Men vi tar med oss det positiva och tar lärdom från den matchen så kan vi förhoppningsvis prestera på den nivån vi gjorde i början av matchen i 90 minuter fortsättningsvis.

När Sean Sabetkar utgick skadad mot GAIS tog du över hans plats i backlinjen, hur kändes det att spela som mittback?
– Det var kul! Första gången jag spelar som mittback, i och med att vi hade så mycket bollinnehav och förde spelet så kom jag in i det bra. Vi får se hur det blir imorgon på den positionen men det var roligt i alla fall.

Imorgon ställs ni mot serieledarna GIF Sundsvall. Brian, du var involverad i en försäsongsmatch mot dem i fjol. Vad tog du med dig för erfarenheter från den matchen?
– Det är ett bra lag, jag blev faktiskt förvånad att det åkte ur Allsvenskan samma säsong. När vi mötte dem hade de ett bra spel och ett par riktigt duktiga spelare på mittfältet. Laget har självklart förändrats nu men vi bör förvänta oss att det är ett lag av hög kaliber vars målsättning är att gå upp i Allsvenskan igen, det behöver vi vara förberedda på.

Anfallaren Pontus Engblom har gjort sex av GIF Sundsvalls sju gjorda mål denna säsong. Är det något ni i försvarslinjen kommer behöva hålla ett extra öga på?
– Både ja och nej, som Brian är inne på så är hela laget bra. Det är inte bara Pontus där framme som gör allt utan han blir servad med bra bollar och för att få bort Pontus behöver ni nog störa dem lite högre upp i planen. Med det sagt så måste man alltid vara på tå där bak när man möter anfallare som Pontus som har en näsa för mål, det gäller att vara beredd för de hugger på minsta lilla.

Vad behöver ni göra offensivt för att skapa målchanser mot GIF Sundsvall?
– Kan vara som så att vi behöver ta lite fler risker när vi går framåt, utnyttja ytorna på kanterna och ha tålamod med bollen för att vänta in rätt läge.

Hampus Lundskog