Bra VSK-inledning i U21-allsvenskan

Viktor Prodell, Kevin Walker, Haris Radetinac, Agon MehmetiRodin Deprem och Dzenis Kozica. Några av de allsvenska spelare från Djurgårdens IF och Örebro SK som VSK spelat oavgjort mot i serieinledningen av U21-allsvenskan.  

I den mycket haltande tabellen i Folksam U21 Allsvenskan Norra, ”U21-allsvenskan”, har VSK Fotboll inlett med två raka kryss. Två oavgjorda matcher som båda spelats mot meriterat allsvenskt motstånd och där VSK stått upp fint och lika gärna kunde ha vunnit. I 1-1-matchen mot Djurgården på Kaknäs ägde VSK spelet i långa stunder. 

– Djurgården ställde upp med ett väldigt starkt lag och hade en rad spelare som regelbundet spelar i Allsvenskan. I vår startelva var tio av elva a-lagspelare. Vi gör en spelmässigt väldigt bra match som jag tycker att vi kunde ha stängt tidigt i andra halvlek om vi bara hade vågat vara lite mer direkta i spelet, säger förre VSK-kaptenen och numera U21-tränaren Andreas ”Ante” Eriksson Ljunggren.
Från Djurgårdsmatchen lyfter Eriksson Ljunggren särskilt fram Jonas Hellgren, för dagen defensiv mittfältare, och innermittfältaren Filip Ottossons insatser i grönvitt. 

Andreas ”Ante” Eriksson Ljunggren, tränare U21.

I lördags var det hemmapremiär mot Örebro SK på Solid Park Arena. Ytterligare en match med många allsvenskt meriterade spelare, ytterligare en match som slutade 1-1. Målet gjordes av lagkaptenen Emir Smajic som nickade in ett fint inåtskruvat inlägg från Samuel Holm. 
– Ett fint mål. Sett till chanserna ska vi göra ett antal fler. Men vi tar med oss en väldigt bra första halvlek och många bra aktioner genom hela matchen. I andra halvlek böljar spelet lite mer fram och tillbaka efter att både vi och ÖSK gör några byten, precis som det ska vara i U21-serien, säger Eriksson Ljunggren, som i matchen fick sällskap på bänken och sidlinjen av a-lagstränaren Thomas Gabrielsson. 

”Ante” nämner återigen Ottosson defensiva och offensiva spel som bärande för VSK, men ser väldigt positivt på att en rad unga VSK-spelare fick chansen att prova på U21-miljön. Mot ÖSK spelade Samuel Dahl (född 2003), Viktor Steen (2001) från start – William Videhult, Patric Åslund och Casper Olofsson, födda 2002, gjorde inhopp. 

– Det är viktigt att våra yngre spelare får pröva på en sådan här a-lagsmiljö. U21-laget ger viktig speltid för de a-lagsspelare som inte startat i Superettan och dem som kommer tillbaka från skada – men ger samtidigt våra unga ett väldigt bra utbildningstillfälle och är ett bra sätt att belöna bra prestationer i akademin, säger Eriksson Ljunggren och fortsätter:
– Vi har haft en helt ok start och det finns mycket att bygga vidare på. Två gjorda mål speglar inte chanserna, vi har skapat många lägen och kommit till många avslut de här matcherna. Det ingår i uppgiften att få ihop spelare från tre olika VSK-lag och få dem att ta ansvar och bidra, trots att många inte tränar tillsammans. 

På måndag den 6 maj klockan 18.00 spelar VSK U21 mot allsvenska AFC Eskilstuna på Solid Park Arena.