BP-tränaren om premiären mot VSK: ”Två spelskickliga lag”

IF Brommapojkarnas tränare Roberth Björknesjö Foto: Daniel Malm / Idrottsfoto.com / BILDBYRÅN / COP 205

VSK Fotbolls premiärmotståndare IF Brommapojkarna ramlade ur Allsvenskan i höstas och börjar om i Superettan med ett nytt, ungt lagbygge. Laget är topptippat av såväl fotbollsjournalister som spelbolag, men BP:s manager Roberth Björknesjö har stor respekt för ”ett spelskickligt” VSK inför morgondagens match.  

Hur summerar du er försäsong?

– Den har sett bra ut. Vi har många nya spelare, men prestationerna i matcherna har varit bra men vi kommer vi bli bättre ju längre serien går i och med att vi jobbar med ett i stora delar nytt lagbygge. 

Berätta om det nya lagbygget. Du har sammanfattat det med ”sex talanger och fjorton mer rutinerade spelare”?

– Ja, i och med att kontraktssituationen efter säsongen var som den var så passade vi på ta ett större grepp om truppen och bygga om för att bli starka på längre sikt. Det är en möjlighet vi har eftersom BP attraherar spelare i hela Stockholmsområdet och eftersom att vi har många bra yngre landslagsspelare att släppa fram. Vi tror att det blir en bra mix med de yngre förmågorna tillsammans med våra rutinerade spelare. Och ska vi få fram nya Jack Lahne så måste vi ge unga spelare chansen. VSK:s styrka är ju att laget har lyckats behålla en väldigt bra och samspelt stomme som kompletterats klokt. 

Jack Lahne gjorde succé i Allsvenskan ifjol. Vilka offensiva spelare får VSK se upp med imorrn?

– Det är mest vi som får se upp med VSK som har sett ruggigt starka ut på försäsongen. Men vi har ett bra lag där många kan hota framåt. 

Hur ser skadeläget ut för er?

– Alla är kärnfriska, haha. Skämt åsido, vi har några skador och alla är kända sen tidigare. Hampus Elgán är långtidsskadad, Isac Lidberg har haft en lårskada men tränar fullt med laget och Dušan Jajić opererades för en mindre skada och blir borta från spel i fyra veckor. Ali Suljic klev av mot Sirius med ljumskkänning men har börjat träna med laget igen. 

Hur ser du på premiären och hur ser du på VSK?

– Det är såklart alltid lite extra speciellt med premiärmatchen. Vi ser fram mot den och det är nog första gången som jag känner att ”vi är redo – låt det sätta igång”. Samtidigt är det en match av många, vi ska möta alla lag så det är bara att köra igång. Men det är kul att premiären spelas mot just VSK som är tillbaka i ”lilla finrummet” igen, satsar tufft och som har haft en fantastisk försäsong. VSK har en stor supporterskara i ryggen och har allt att vinna mot oss som var allsvenska ifjol, men vi kan VSK och känner oss väldigt starka. 

Vilken matchbild förväntar du dig?

– Det är två bollskickliga lag som möts som dessutom har bra omställningsspel. Jag hoppas på en välspelad match. Det lag som bäst bemästrar en premiärmatch taktiskt och kvalitetsmässigt vinner.  

Några VSK-spelare ni studerat lite extra eller ser som extra viktiga för VSK:s spel?

– Vi har studerat alla ordentligt. VSK är det lag vi kan bäst av alla just nu. 

Hur slutar matchen, tror du?

– Jag vet att vi kommer att göra en bra match, så mycket kan jag säga.