Birahim Sarr klar för VSK!

Efter att ha varit hemma i Frankrike en sväng är Birahim Sarr nu tillbaka i Västerås och under fredagsförmiddagen skrev han på ett kontrakt med VSK Fotboll. – Det är här jag vill vara, säger Sarr om att komma till Grönvitt.

Ni som följer VSK kontinuerligt har redan läst om Sarr på hemsidan för några veckor sedan. Då var han på plats i Västerås för provspel, ett provspel som förlängdes över Hammarby-matchen då Tor-Arne Fredheim ville se Sarr i en till match.

– Det känns bra att ha varit här under två matcher och träffat spelarna och tränarna. Vi har spelat två matcher mot lag högre upp och det kändes bra, berättar Sarr.

Efter Hammarby-matchen begav sig Sarr hem till Frankrike och VSK har jobbat på en lösning för att kunna kontraktera honom. I onsdags anlände Sarr till Västerås igen och på fredagsförmiddagen skrev han på ett korttidskontrakt med VSK som sträcker sig till sommaruppehållet.

– Jag är väldigt glad över att vara här, det är det här jag har jobbat för och det är här jag vill vara.

Trots att Sarr bara pratar franska och engelska har han hittills inte upplevt några problem med språket, detta tack vare dels den fransktalande backen Ravy Tsouka men även att assisterande tränaren Thomas Gabrielsson pratar franska.

– Det känns bra att ha fler personer som pratar franska, dessutom är Ravy en god vän till mig. Sen pratar jag engelska och alla i laget gör också det, så det är inga problem för mig.

En stor anledning till att VSK vill ha Sarr är att han har vissa egenskaper som sticker ut.

– Jag är aggressiv och en fajter på planen, jag spelar med kraft. Sen kan jag tillföra erfarenhet från spel högre upp och motivation, jag har kommit hit av en anledning och kan addera en god känsla.

Seriepremiären är inte långt borta och VSK har två träningsmatcher inlagda innan det är dags för matcher om poäng, något Sarr ser fram emot mycket.

– Det börjar bli kort om tid. Vi har två träningsmatcher till innan det drar igång, vi behöver vara koncentrerade och lägga ned ett hårt jobb för att vara redo för första matchen.

Det är inte bara Sarr själv som är glad att han är klar för VSK, även TAF är glad.

– Det är ett glädjande besked att vi skrivit korttidskontrakt med Sarr, han är en spelare vi behöver just nu när vi har många skadade. Vi behöver konkurrens på flera positioner och spelare som kan spela på flera positioner och det kan Birahim. Han kan spela som central mittfältare, som vänsterback och mittback. Vi får ta en bedömning om en fortsättning med Sarr under våren.

Anledningen att man inte skriver ett längre kontrakt med Sarr är att TAF inte sett honom tillräckligt för att bedöma om det är en spelare som är för framtiden i VSK.

– Ska jag skriva ett längre kontrakt med en spelare så vill jag se honom i fler matchsituationer och i träning, sedan bedöma honom som människa och om han passar in rent fotbollsmässigt hos oss. Det som är säkert är att Sarr kommer att gå in och konkurrera på de positionerna han kan spela på direkt.

Sett till truppen i övrigt och försäsongen i sig så är inte TAF helt nöjd.

– Det har absolut inte varit bra, vi har för många skador och sjukdomar i truppen och får inte till någon kontinuitet. Det är fortfarande för många spelare på rehab och som inte kunnat träna fotboll, då tänker jag på såna som Blommé, Moggia, Safari, Emir, Jonas, Tronêt, Simon, Botchey, Lundqvist och sen Persson som har kommit tillbaka efter en långtidsskada och är inte där uthållighetsmässigt än.

Men efter några tunga månader med skador ser TAF ett ljus i tunneln.

– Jag ser en ljusning nu. Förhoppningsvis kan Safari vara tillbaka i fotbollsträning i nästa veckan, även Simon, Jonas, Moggia och Blommé.

Fakta
Namn: Birahim Sarr
Född: 27 juli 1991
Position: Central mittfältare
Aktuell: VSK Fotbolls senaste nyförvärv
Kontraktslängd: Fram till och med sommaruppehållet 2018

Dan Kiwii Persson