Assisterande tränaren om förlängningen med VSK Fotboll: ”Fantastiskt kul”

I klubbens nyhetsbrev som gick ut under sommaren annonserades en förlängning av assisterande tränaren med fokus på klubbens målvakter, Johannes Peterson. Han har kritat på för VSK i ytterligare tre år.
– Fantastiskt kul, njuter varje dag av att arbeta för VSK, gå till arenan och jobba med spelarna och mina tränarkollegor, säger Johannes Petersson.

Assisterande tränare Johannes Petersson med ansvar för målvakterna har förlängt med VSK Fotboll för ytterligare tre år.

Johannes kontrakt löper ut först vid årsskiftet men ett nytt skrevs på redan i somras. Så här säger han om jobbet de kommande åren.

– Jag kommer fortsätta vara ansvarig för målvaktsträningen i herrarnas A-lag och jag har ett övergripande ansvar för målvaktstränarna i akademin. Där jag tillsammans med Jesper Holmberg och Max Nilsson ska fortsätta förvalta den fina målvaktstraditionen vi har i klubben. Sedan givetvis fortsätta med mina andra uppgifter jag har i teamet. 

– Vi är ett team i A-laget och jobbar stenhårt tillsammans varje dag för att bli ännu bättre som lag.

Hur känns det att ha förlängt med VSK Fotboll?

– Tre nya år betyder extremt mycket för mig. Jag kom till akademin 2019 och har gått hela vägen upp till A-laget. I mångt och mycket har det varit samma personer jag jobbat med under den här tiden och jag tycker vi har fått ihop ett bra resultat – just för att vi fått chansen att utveckla saker över tid tillsammans. 

Du nämner kontinuitet som en av nycklarna till att resultaten har kommit – vad innebär kontinuitet i praktiken i den roll du har?

– När man jobbat ihop så länge som jag har med samma grupp av målvakter lär man sig vad varje enskild målvakt behöver just nu. Det innebär att jag kan lägga upp träningarna och veckorna med vetskapen om att målvakterna kommer behöva olika delar av mig som tränare och av verksamheten för att vi ska ta nästa steg som målvakter men också för att vara skadefria. Det är en ständig process där vi utmanar och reflekterar för att hela tiden bli en dag bättre. 

– En annan dimension av kontinuitet som lite går in i svaret ovan är att man får en väldigt bra och tydlig kommunikation med dem man jobbar – vi känner varandra och vi kan diskutera allt som behöver pratas om för att hjälpa spelarna att bli ännu bättre.

Laget skördar stora framgångar på fotbollsplanen och har en topplacering i tabellen. Men det är inget som påverkar hur det dagliga arbetet utformas och bedrivs.

– Nej, inget har förändrats med tabellplaceringen. För mig och för målvakterna är jobbet det samma. Vi har samma process runt träningsveckor och matcher som vi hade i fjol när tabelläget såg annorlunda ut. Det är hårt jobb varje dag från alla inblandade – det är det vi håller på med, säger Johannes Petersson.

Avslutningsvis – vad har du för bästa minne från den här säsongen – så här långt?

– Det får nog bli när vi vänder och avgör sent borta mot ÖFK. Det är på hörna och en situation som vi pratat om innan matchen. Kändes otroligt skönt att få till det och det gjorde den långa resan hem mycket trevlig.