Vi blickar framåt, sportsliga frågor i fokus

VSK Fotboll har, som ni säkert redan vet, dragit in sportchefsrollen på grund av ekonomiska skäl. Men själva jobbet med att hålla i sportsliga frågor och se till att värva spelare till i första hand herrarnas A-lag finns kvar. VSK Fotbolls styrelse har valt att ge Thomas Askebrand i uppdrag att hantera sportsliga frågor, samtidigt som han fortfarande agerar som huvudtränare. 

Vi stämde av med Thomas hur han ser på sin nya roll och hur han tänker att arbetet med det sportsliga ska hanteras framåt.

Thomas, grattis till segern igår (Ljungskile den 17/10)!

– Tack så mycket, det var väldigt skönt att vinna. Det kanske inte var så vackert men huvudsaken var att vi vann, säger Thomas. 

Du har sedan en tid tillbaka fått ditt uppdrag utökat och har nu även sportsliga frågor på ditt bord, hur ser du på det?

– För mig är det rätt naturligt med en kombinerad roll. Jag hade motsvarande roll i Öster i nästan två år och även första året i ÖIS. Att kombinera tränarjobbet med de sportsliga frågorna är inget nytt för mig, konstaterar Askebrand. 

Hur tänker du dig att det ska fungera, vad händer konkret?

– Jag måste så klart börja fundera i termer av trupp inför nästa säsong. I det arbetet kommer jag och vår assisterande tränare Kalle samarbeta för att scouta och hitta spelare för framtiden. Kalle har ett väldigt brett kontaktnät i Stockholmsfotbollen som vi nu ska se till att dra nytta av säger, huvudtränaren. 

– I övrigt kommer nog mycket att fungera som idag, vi får se om det behövs ytterligare omdisponeringar av resurser. Styrelsen har också inrättat en sportgrupp som hjälper mig med mitt arbete. Där kan jag föra fram önskemål och diskutera specifika frågor. Eftersom det finns representanter från styrelsen i den gruppen är det snabbt till beslut om jag behöver mer resurser eller något annat för att lyckas i mitt arbete, avslutar Thomas. 

VSK Fotbolls ordförande Anna Sjödin sammanfattar styrelsens arbete med de sportsliga frågorna så här:

”I styrelsen har vi valt att fokusera mycket av våra resurser på det sportsliga i klubben. Ett led i det arbetet är att ge Thomas uppdraget att även hantera de frågorna. Han har erfarenheten som behövs och känner sig bekväm i de dubbla rollerna”

Anna fortsätter: ”Vi kommer att utvärdera efter säsongen hur saker och ting fungerat och justera om behov finns. Vi får se hur det kommer att se ut. Som nämnts tidigare har vi inrättat en sportgrupp som ska stötta Thomas med alla former av sportsliga frågor. Den lösning vi har just nu är inget nytt i klubben utan något som funnits tidigare, innan vi hade en sportchef”