Läs mer..." />

Anton Fagerström inför matchen mot Degerfors IF

I morgon är det dags för hemmapremiär för VSK Fotboll då Degerfors IF står för motståndet. Här är Anton Fagerströms tankar inför matchen.

Anton Fagerström, det blev seger i premiären mot AFC Eskilstuna på bortaplan. Hur skulle du sammanfatta den matchen?
– En stabil och bra defensiv match. Jag tycker även vi har bra intentioner i anfallsspelet men det kanske märks att sista passningen är lite sämre än vad vi önskar, men det kommer!

Som du sa var det stabilt defensivt, ni släpper knappt till någon målchans under hela matchen. Vad har du att säga om försvarets insats i premiärmatchen?
– Alla gör ett jättebra jobb, vi ligger bra i våra positioner och lyckas hålla dem på utsidan så de inte får möjlighet att spela igenom centralt. Jag tror inte AFC har en enda målchans så det var en gedigen insats från hela laget.

Måste vara väldigt skönt för dig som målvakt också att inleda säsongen med en hållen nolla?
– Självklart, jätteskönt och bra för självförtroendet! Bara att jobba vidare från detta nu.

I morgon ställs ni mot Degerfors IF i hemmapremiären, hur vill ni genomföra den matchen?
– Egentligen på samma sätt som vi har spelat under hela året. Vi vill vara kompakta och tajta defensivt och sen hoppas vi på att vi kan skruva upp kvalitén lite i anfallsspelet, få lite bättre skärpa kring den sista tredjedelen.

Degerfors övertygade i premiären där man vann mot Brage med 4-1. Vad har du att säga om motståndet ni ställs emot?
– Jättebra lag, Degerfors har varit på gång under några år och har fått in ytterligare några vassa spelare, så det kommer bli en tuff match.

Hemmapremiären kommer som bekant spelas utan publik, hur kommer ni hantera det?
– Det är som det är, självklart hade vi hellre haft ett fullsatt Iver Arena och ha publiken som hejar på oss. Nu är det inte så, så vi får försöka hitta tändvätska någon annanstans vilket jag inte tror kommer bli några problem.

Hampus Lundskog