”Alla är taggade för att ta över förstaplatsen nu”

Imorgon lördag är det dags för den stora tidiga seriefinalen.


VSK åker till Järfälla för att möta Bele Barkarby som leder serien med en poäng.
Förutsättningarna är enkla, den som vinner matchen leder serien!

Division 2 Mellersta Svealand Dam

Vi fick en pratstund med tränare Lisa Hellenberg inför den viktiga matchen i helgen.

Lisa Hellenberg

Nu är vi framme vid den tredje matchen på höstsäsongen och det är mot serieledarna Bele Barkarby. Ett lag som nu slog med hela 6-2 i våras. Blir det lika stora siffror på lördag?

– Jag tror det blir en tuffare match än i våras, helt klart. Bele har 6 nya spelare sen vi mötte dem och har visat under våren att de är ett svårslaget lag.

Ja, som sagt så har de förstärkt sitt lag. Hur förberedda är ni på det?

– Som inför varje match ser vi till att ha sett motståndarnas senaste matcher och får en bild av vad vi kan förvänta oss. Vi har förberett oss i veckan och jobbat med det vi tror behövs för att ta tre poäng i helgen.

Det ryktas om att även ni har förstärkt laget sedan förra mötet, några kommentarer kring detta?

– Jag gillar egentligen inte att hinta om startspelare eller vad vi kommer med för start 11, men det kan vara så att det finns ett par överraskningar!

Det var ju en härlig vinst i helgen mot Östervåla där ni gav er själva en riktig chans till att vinna serien, hur är tankarna i laget kring detta?

– Vi har allt att vinna i helgen och det är klart att alla är taggade för att ta över förstaplatsen nu.

Fast det var en svårt start på höstsäsongen så har ni på två matcher, två vinster och en målskillnad på 6-2, det måste kännas skönt.

– Vi avslutade våren riktigt starkt och vinsten mot Hällbybrunn kändes otroligt viktigt mentalt för tjejerna. Nu är de full gas resten av säsongen.

Hur har träningsveckan varit?

– Bra! Vinst i division 4 matchen och många som har bra fart på träningarna. Matchförberedande ikväll, fredag, och slipa på sista detaljerna inför matchen.

Några skador, sjukdomar eller andra bortfall av spelare till lördag?

– Vi har några småskadade och någon borta.

Hur nöjd är du med den trupp som du kommer med spel på lördag?

– Jag är alltid nöjd med truppen som tas ut till match. Vi har en stor och bra trupp där vi kan variera både startelvan och bänk, beroende på vad vi förväntar oss för matchbild.

Tack för intervjun och lycka till på lördag!

– Tack!