Alexander Rubin förlänger med Akademin

Alexander Rubin, tränare för P17 och koordinator för ungdomar 10-12 år.

Alexander har under 2020 arbetat med P17 och varit koordinator för klubbens lag för 10-12 åringar. Han har utvecklat spelare och tränare i en bra riktning och vi är glada att vi fått till en förlängning över 2021.

”Det är väldigt roligt att vi kan förlänga med våra tränare för de äldre akademilagen. Det är ett bevis på att vi är en organisation som tränare vill vara med och framförallt utvecklas i. Alexander har under året utvecklat alla spelare i en positiv riktning och jag ser fram emot att få fortsätta följa hans och vårt arbete med spelarna i akademin.” säger Herman Ottosson, vår akademichef.

Du har valt att förlänga med VSK Fotbolls akademi till och med 2021. Vad gjorde att du ville förlänga?

”När jag summerar mitt första år i akademin så kan jag konstatera att jag har trivts väldigt bra. Jag uppskattar den struktur som finns under Hermans ledning, den ger ambitiösa spelare och ledare väldigt goda möjligheter att utvecklas. Så det känns helt enkelt väldigt inspirerande att vara med och bidra till det fortsatta arbetet framåt.” 

Vad tar du med dig från 2020?

”Jag tar främst med mig hur vi som ett helt nytt ledarteam för P17 snabbt hittade rätt i våra roller, samt lyckades hålla en bra prestationsnivå vecka efter vecka. Resultatet av det arbetet går att se i hur truppens spelare utvecklades under året.

Sen tar jag självklart med mig att vi gick hela vägen och kvalade in till P17 Allsvenskan 2021, ett härligt minne att dela med alla spelare och ledare i laget.”

Vad vill du utveckla hos dig själv och laget under 2021?

”Kommande säsong har en rad spännande utmaningar som jag ser fram mot att ta tag i dagligen – om inte annat för att utveckla mig själv som tränare. En av utmaningarna är att motståndet i seriespelet blir tuffare 2021 i och med platsen i P17 Allsvenskan. Det kommer kräva att laget på ett flexibelt sätt klarar flera olika typer av matchbilder.

Jag ser även fram emot att fortsätta ledarteamets utveckling, där målet är att fördjupa varje roll ytterligare och få ut ännu mer av varje enskild ledare.”


Faktaruta:

  • Ålder: 31
  • Moderklubb: Västerås IK
  • Favoritmat: Pasta
  • Favoritfilm: The Prestige
  • Vad gör du helst när du inte är tränare: Umgås med min familj