Akademispelaren Elis Wahl får A-lagskontrakt

I och med att Sebastian Selin lånats ut över säsongen behövs en ny tredjemålvakt i A-laget.
Valet föll på akademispelaren Elis Wahl.
 – Jag har tränat med A-laget en längre tid så det var väl rätt naturligt att det blev så här, säger Elis.

Elis Wahl född ’04 är alltså VSK Fotbolls senaste tillskott på herrsidan. Målvakten har sin unga ålder till trots redan visat framfötterna bland annat genom att bli kallad till landslagsläger.

Elis, du har i dagarna fått ett A-lagskontrakt med VSK Fotboll, berätta mer.

– Jag har tränat med A-laget sen sommaren 2020 till och från. Det har blivit mer och mer av det och nu under vintern har det blivit ganska mycket av den varan. På ett sätt var det nog ganska naturligt att det blev så här, summerar Elis saken.

Så du blev inte förvånad när Thomas (Askebrand) kom med papperet?

– Jo, lite förvånad blev jag allt, men i huvudet hade jag att det nog kunde komma. Jag hade ett samtal med målvaktstränaren och han tyckte att jag förtjänade ett A-lagskontrakt.

Har du spelat i VSK hela din karriär?

– Nej, jag började spela i VIK Fotboll, men så fort VSK startade upp ett lag i min ålderskull gick jag över till VSK.

Som målvakt, hur märker man att man spelar med A-laget istället för med akademin?

– Självklart går allt mycket fortare i A-laget och kvalitén på spelarna är bättre, det är ett tuffare jobb för mig, helt enkelt. Men sen är det också skillnad på det som finns runt lagen. I A-laget finns mer resurser och bättre förutsättningar att jobba med sitt fotbollsspelande.

Berätta lite om dig som målvakt – vad är du bra på?

– Jag tycker att min spetsegenskap är att jag är bra med båda fötterna. I spelet försöker jag använda mig av det så mycket som möjligt, säger Elis.  

Nu har du ditt första A-lagskontrakt – hur ser dina fotbollsdrömmar ut?

– Om vi pratar drömmar finns det inget stopp för dem. Jag vill gå så långt det bara går, bli bäst i världen helt enkelt.

Satsar du allt på fotbollen redan nu?

– Det skulle man nog kunna säga. Jag försöker lägga tiden på att utveckla mig så mycket det går. Det är fotboll och skola mitt liv handlar om just nu. Jag går på fotbollsgymnasiet och vi tränar med A-laget på dagtid. Det innebär att jag måste lägga tid på skolan på kvällarna. Så mycket annat hinns inte med, konstaterar Elis.

Så här säger huvudtränare Thomas Askebrand om Elis utveckling.

”I och med att Sebastian Selin lånats ut under säsongen är det här ett naturligt steg för oss att ta. Elis har tränat med A-laget under 2020 och särskilt nu under 2021. Han har gjort det jättebra och har en fin utvecklingskurva. Det är helt uppenbart att han förtjänar att få ett A-lagskontrakt”.

Vi säger grattis till Elis och hans första A-lags-kontrakt. Det sträcker sig till december 2023.