Akademichefskonferensen i Halmstad

Under förra veckan åkte Akademichef Herman Ottosson och P17:s Markus Lindberg till Halmstad för att delta i Akademichefskonferensen.

Bild: SEFhttp://www.svenskelitfotboll.se/vardegrundsfragor-i-fokus-pa-akademichefskonferensen/

Drygt 60 ansvariga för akademierna i Tipselitnätverket samlades i Halmstad för den årliga sommarkonferensen under förra veckan. Det diskuterades bland annat värdegrundsfrågor, matchfixning och vilket ansvar klubbarna har. Akademichef Herman Ottosson och Markus Lindberg, tränare i P17 deltog i konferensen.

– Vi har fått information om kommande års förslag på seriespel för P16, P17 och P19. Förslaget har arbetats fram av akademirådet som består av olika representanter från nätverket. Vi har också fått inspiration från andra klubbar kring deras utvecklingsprojekt, som klubbarna under 2019 får poäng för, för första gången i certifieringen. Vi har lyssnat på Anders Wikström som ansvarar för utbildning i matchfixing och fått se den nya portalen som håller på att byggas för att underlätta för klubbarna, berättar Herman om konferensen och avslutar:

– Det är först och främst roligt att träffa alla i nätverket igen. För det andra är det väldigt bra att höra vilka utmaningar andra föreningar står inför, vilket kan ge oss inspiration till utveckling – Att vi behöver fortsätta jobba hårt med mycket för att fortsätta ha en hög nivå på vår verksamhet. Jag ser positivt på framtiden för VSK Akademi.

Läs mer om konferensen här