Ahmed Awad sammanfattar matchen mot AFC

Det blev seger för VSK Fotboll i premiären av Superettan 2020 där VSK Fotbolls nummer 11 stod för matchens enda mål. Här berättar Awad om matchen, den personliga insatsen och vad som behöver utvecklas inför hemmapremiären mot Degerfors.

Ahmed Awad, tre poäng mot AFC i premiären. Vad har du att säga om insatsen?
– Jag tycker vi gör en bra första halvlek, stabilt defensivt men vi kan mycket mer offensivt. Det var skönt att vinna och ta tre poäng i premiären.

Hur fungerade spelet tycker du? Finns det saker att utveckla?
– I första halvleken skapade vi en hel del lägen, men det finns mycket att utveckla så klart. Vi kan vila med bollen mer och inte gå fram för snabbt, vi vill utvecklas hela tiden.

Du bjöd på ett riktigt delikatess-mål, berätta!
– Får bollen av Kevin som vinner en duell högt upp i planen, han spelar förbi hela deras försvarslinje. När jag får bollen tänker jag att jag ska skjuta direkt, men deras försvarare hamnar i vägen så jag skottfintar två gånger för att få bättre läge sen sköt jag in den med högern. Det var skönt att få göra mål!

Är du nöjd med din personliga insats överlag?
– Jag kan mycket bättre, både personligt och som lag. Eftersom det var första matchen på länge så var det ganska tungt i början, jag kan bättre.

Vad vill ni jobba mer på inför matchen mot Degerfors?
– Vi ska våga lite på vårat eget spel ännu mera tycker jag. Alla lagen i Superettan, inklusive Degerfors, är bra lag så vi måsta förlita oss på vårt spelsätt och försöka göra en ännu bättre match då.

Hampus Lundskog