Läs mer..." />

Ahmed Awad inför matchen mot Sollentuna FK

VSK Fotboll har avverkat två matcher i Svenska Cupens gruppspelsfas. I den ena blev det förlust mot IFK Göteborg och i den andra vinst mot IK Sirius. Nu väntar den tredje och sista matchen i gruppspelet där Sollentuna FK kommer på besök till Iver Arena. Här är Ahmed Awads tankar inför matchen.

Ahmed Awad, du har tillhört VSK Fotboll i en månad nu. Hur har den inledande tiden i klubben varit för dig?
– Det har känts jättebra, jag har kommit in i gänget på ett bra sätt, det är bra grabbar i truppen som tagit emot mig på bästa sätt.

Ni mötte Sirius förra helgen där det blev vinst med 3-0. Dina tankar kring matchen?
– Jag tycker vi gör en bra match. Det var stabilt defensivt, jag tycker vi kan göra det ännu bättre offensivt men vi kontrade bra på dem. Det kändes bra att vinna den matchen!

Du krönte din startdebut med två mål och en assist. Kunde du drömma om en bättre debut?
– Faktiskt inte, det var jätteroligt att vara med och bidra med poäng i min första start! Det var en rolig bonus och jag hoppas att jag kan bidra med mycket mer poäng i framtiden.

I morgon väntar Sollentuna FK här på Iver Arena. Hur ser du på den matchen?
– Sollentuna är ett bra lag så det kommer inte bli en lätt match. Det ska bli kul att spela tävlingsmatch igen, förhoppningen är att vi vinner matchen och sen hoppas man på lite tur med de andra resultaten i gruppen.

Ja, ni har chans till avancemang beroende på andra resultat och om ni vinner med tillräckligt många mål. Är det något ni kommer tänka på under matchens gång?
– Vi kommer gå ut och göra vår grej, köra vår taktik och vårt spel. Sen är det bara att hoppas på att det räcker hela vägen. Vi kommer ge 100 procent och allt vi har i morgondagens match så får vi hoppas att det räcker i slutändan.

Du tog straffen i förra matchen mot Sirius, kommer det att fortsätta i framtiden?
– Det vet jag inte, det är tränarens beslut. Men om jag får chansen att ta straffar i framtiden så kommer jag inte tveka. Det finns många duktiga straffläggare i laget.

Hampus Lundskog