Måndag och den mörka trista höstmånaden har precis tagit sin början – vad kan då vara bättre än att låta tankarna vandra tillbaka till lördagens match. Även om det inte blev en seger var det en härlig stämning och fin fotboll som vi alla bjöds på – här är matchen i ord och bild.

Före matchen var det aktiviteter för barnen på baksidan av sittplatsläktare – här ser vi hoppborgen som användes flitigt.
En ung, får vi anta, VSK-spelare visar sina färdigheter i fotbollsprickskytte. Vi kan meddela att han satt bollen i det övre högra hålet.
Det krävs väldigt många funktionärer för att genomföra ett sånt här stort arrangemang. Samtliga gör det utan ersättning – vi vill rikta ett stort tack till alla våra funktionärer för det fina arbete som gjordes på den här matchen och alla andra under säsongen. På bilden ser vi VSK Fotbolls ordförande Anna Sjödin som fixar med fika till funktionärerna före match.
Souvenirer till riktigt bra priser var en hit den här matchen – vi sålde framförallt väldigt många halsdukar. Vi har alla ett gemensamt mål – att göra Västerås grönvitare – halsduk för halsduk.
Den här bilden visar ett fenomen som vi alla glömt bort existerade – köer. Köerna ringlade sig långa utanför arenan – för första gången på två hela år. Även om nog ingen gillar köer finns det något fint i bilden – nu är vi äntligen tillbaka till en plats där vi kan träffas tillsammans och njuta av fotboll – det firar vi med att köa lite grann.
Startelvan är samlad före avspark för ett sista pepptalk. På läktarna var förväntan hög – alla såg fram emot matchen och vad den skulle ha att bjuda oss.
Det visade sig att den hade en hel del att bjuda på – bland annat ett mål av Erik ”Gurkan” Björndahl efter exakt 21 sekunders spel. Förarbetet av kvicksilvret Taha Ali går inte att beskriva – måste bevittnas. Erik sin vana trogen firar alltid sina mål med publiken först innan medspelarna är välkomna att krama om honom.
Apropå Taha Ali undrar vi alla hur det ens är möjligt att genomföra de aktioner han gör på fotbollsplanen. En teori som har en del anhängare är att det har något att göra med de rosa dobbarna på hans fotbollsskor, fint exponerade här. Teorin lyder att de är specialtillverkade av ett hemligt material som möjliggör sidledsförflyttningar i en sällan skådad hastighet.
Det här är en intressant bild. Helt klart är att Simon (Gefvert) har anlag för mer än fotbollsspelande. Alla med någon kunskap om balett vet att det vi ser här är utgångspositionen för en piruett. Men, men – så länge Grönvitt vinner får spelarna göra vad som behövs på planen – inklusive piruetter.
VSK-klacken var stor och röststark matchen igenom. Det var många kända ansikten på plats men också många nya som hittade till ståplats och VSK-sångerna den här matchen.
Som sagt – när Erik gör mål ska det firas med fansen – inget undantag vid 2-0-målet. Vi förstår att en runda bland överlyckliga supportrar är något extra för en fotbollsspelare. I Eriks fall kan vi konstatera att begreppet Eriksgata nu har fått en ny innebörd – det är alltså när Erik gör mål, hoppar över ledskärmen och sen springer längs räcket för att ta emot fansens hyllningar.
Hur många var det på matchen egentligen? Här är svaret – 3 786 som registrerades i systemet då de passerade in på arenan.

Till alla er 3 786 som kom på lördagens match vill vi rikta ett stort tack – det var en fotbollsfest som gjordes möjlig av er och våra grönvita fotbollskrigare. Även om vi inte vann suger vi på den här karamellen ett tag – det var underbart att ha er alla tillbaka i vår hemmaborg.