Amer Ibrahimovic klar för VSK Fotboll

Tidigare i veckan gjorde VSK Fotboll klart med ytterligare ett nyförvärv. Vi hälsar Amer Ibrahimovic välkommen till Grönvitt. Amer som är 22 år gammal ansluter precis som Samuel Sörman från Skövde AIK och han har skrivit på ett tvåårskontrakt med VSK.

Vi tog och ringde upp Amer för att höra hur läget är.

Hej Amer, välkommen till Västerås och VSK – hur känns det att börja spela för VSK Fotboll?

– Hej, det känns fantastiskt bra, faktum är att jag redan längtar till januari och att träningen ska dra igång, jag är superpeppad att komma till Västerås och träffa alla och börja spela för VSK, säger Amer.

Varför blev det VSK?

Det har varit kontakter med olika klubbar, men jag kände direkt när jag pratade med Thomas (Askebrand) att VSK var riktigt intressant för mig. Vi hade en jättebra dialog och jag har kollat på en hel del matcher med VSK och jag gillar vad jag ser hur laget spelar fotboll. Som jag ser det har jag kvalitéer som kan hjälpa laget i framtiden, säger Amer.

Det är nog inte många i här i Västerås som vet vem du är, berätta lite mer om dig som fotbollsspelare.

– Jag är född och uppvuxen i Skövde och min moderklubb är IFK Skövde. Jag flyttades upp i A-laget som fjortonåring och vi har spelat i Div 2 och 3 under min tid i klubben. För två år sen blev jag värvad till Skövde AIK och har sen spelat i Div 1 med dem, konstaterar Amer och fortsätter:

– Jag är en offensiv spelare och har för det mesta spelat som vänstermittfältare med offensiva uppgifter. Då och då har jag också fått spela forward, men jag skulle säga att jag klarar av de flesta offensiva positionerna.

Du nämner att du spelat i Skövde hela ditt liv – då har du inte bott någon annanstans heller?

– Det stämmer, det blir förstås ett litet äventyr att flytta till en annan stad, inte bara för fotbollen utan allt blir ju nytt. Nu är jag inte det minsta orolig för det, jag och Samuel känner varandra och jag längtar verkligen efter att få möjligheten att testa på nya utmaningar inom fotbollen och i övrigt, säger Amer.

Vad kan vi förvänta oss att se av dig på planen nästa år?

– Ni kan förvänta er ett offensivt spel från mig där jag försöker se till att skapa poäng åt laget. Jag är duktig i duellspelet och är snabb och försöker ta mig fram på så sätt. Jag tycker också att jag har bra blick för spelet och den förmågan använder jag för att leverera bra bollar till mina lagkamrater så att de får bra lägen, eller ännu hellre – gör mål. Jag vill också säga att jag är en lagspelare, laget går alltid före jaget, säger tjugotvååringen.

Vad gillar du att göra utanför fotbollen?

– Det mesta i mitt liv har handlat om fotboll, så jag lägger min tid där i första hand. När jag inte tränar med laget brukar jag träna på egen hand. Den tid som blir kvar umgås jag med kompisar och min familj, säger Amer.

Något du vill säga avslutningsvis?

– Ja, faktiskt. Jag vill säga att få komma till Västerås och VSK är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Det är så härligt att få chansen på högre nivå och bli fotbollsspelare på heltid och jag kommer att ge allt för klubben, avslutar Amer intervjun.

Vi hälsar Amer välkommen till Grönvitt och precis som honom längtar vi till att det ska bli januari och allt drar igång igen.