VSK kliver in i Svenska cupen: Här är tränarens reflektioner

VSK spelar idag omgång 2 i Svenska cupen. Motståndare är IF Karlstad FK och vinnaren går vidare till vinterns gruppspel. Här är huvudtränare Kalle Karlssons tankar om dagens match.

Idag är det cupmatch i andra omgången mot IF Karlstads Fotboll i division 1 – hur ser du på cupen – är den viktig?

– Personligen älskar jag cupmatcher. För oss är det en väg mot att spela stora matcher och som klubb behöver vi den typen av matcher. Vi minns ju alla hur kul det var med cupresan mot semifinalen 2021, även om det tyvärr skedde inför tomma läktare. Så med det sagt: Cupen är viktig för oss, men den är inte lika viktig som serien när vi ligger där vi ligger. Men nu är det den här matchen som gäller och då vill vi vinna.

Hur tänker du runt vilka spelare som ska starta en sån här match givit att matchen ligger mitt emellan två seriematcher?

– Att vi måste ta genomtänkta val och att vi inte har råd att riska spelare som har känningar. I år har vi en bättre truppbredd så vi har spelare som kommer att vara fräscha och spelsugna till den här matchen. Vi tror och hoppas att deras pigga ben kan vinna matchen åt oss.

Hur ser truppläget ut inför matchen?


– Martin Gambos, Herman Magnusson och Pedro Ribeiro har små känningar, vilket gör att vi vilar dem. Viktor Prodell är tillgänglig igen. Daniel Svensson är tillbaka i träning.

Vad vet du om dagens motståndare?

– Vi mötte Karlstad i genrepet så vi har bra koll på dem. Det var en jämn match i första halvlek innan vi gick ifrån efter paus. De har meriterade spelare i målvakten Mathias Karlsson, Jacob Ericsson, Isaac Boye och David Johannesson och har skickliga spelare på mitten med Agon Beqiri, Oskar Alvers och Oscar Kihlgren. Det är ingen slump att de har chans att ta kvalplatsen till Superettan. 

Matchen börjar 18.00 och spelas på Tingvalla IP i Karlstad.